Cпаржа в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Любіть експериментувати на кухні? Тоді пропоную вам приготувати досить рідкісне, але вельми смачне і корисне блюдо - спаржа в томатному соусі.
Спаржа в томатному соусі в домашніх умовах - не найпопулярніший блюдо. Почасти через відсутність її в кулінарній традиції і нашої місцевості, почасти через вартість. Однак бажання відкривати нові горизонти часом сильніше усталених смакових пристрастей.
1. Для початку необхідно поставити на вогонь каструлю з водою і довести до кипіння.
2. Тим часом вимити спаржу і розрізати. Якщо на кінчику ніжки вона занадто жорстка, тоді її можна очистити.
3. Воду злегка посолити і відправити туди спаржу буквально на 3 хвилини. Потім спаржу дістати і відкласти в сторону. Цю воду можна використовувати для приготування макаронів.
4. На сковороду налити трохи рослинного масла.
5. Часник очистити і подрібнити. Надіслати на сковороду і трохи обсмажити.
6. За цей час можна вимити і нарізати дрібними кубиками очищені від шкірки помідори.
7. Додати на сковороду і обсмажити близько 3 хвилин.
8. В окремій мисочці з'єднати томатну пасту, цукор, щіпку солі. Додати трохи теплої води і ретельно перемішати. Надіслати все це на сковороду.
9. Залишилося додати сушені або свіжі трави і ретельно перемішати. Тепер можна викласти на сковороду спаржу і довести до готовності.
Рецепт приготування спаржі в томатному соусі підійшов до кінця. Подавати її можна з макаронами або улюбленим м'ясним блюдом, наприклад.
- Sparzha - 300 грам
- Часник - 1-3 зубчиків
- Помідори - 2-3 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
1. Для початку необхідно поставити на вогонь каструлю з водою і довести до кипіння.
2. Тим часом вимити спаржу і розрізати. Якщо на кінчику ніжки вона занадто жорстка, тоді її можна очистити.
3. Воду злегка посолити і відправити туди спаржу буквально на 3 хвилини. Потім спаржу дістати і відкласти в сторону. Цю воду можна використовувати для приготування макаронів.
4. На сковороду налити трохи рослинного масла.
5. Часник очистити і подрібнити. Надіслати на сковороду і трохи обсмажити.
6. За цей час можна вимити і нарізати дрібними кубиками очищені від шкірки помідори.
7. Додати на сковороду і обсмажити близько 3 хвилин.
8. В окремій мисочці з'єднати томатну пасту, цукор, щіпку солі. Додати трохи теплої води і ретельно перемішати. Надіслати все це на сковороду.
9. Залишилося додати сушені або свіжі трави і ретельно перемішати. Тепер можна викласти на сковороду спаржу і довести до готовності.
Рецепт приготування спаржі в томатному соусі підійшов до кінця. Подавати її можна з макаронами або улюбленим м'ясним блюдом, наприклад.