Чорний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
При слові «пудинг» представляється солодкий десерт, але в Ірландії це традиційне м'ясне блюдо, яке подається до основного столу. Дивіться в моєму рецепті, як приготувати чорний пудинг.
Чорний пудинг - це одна з варіацій кров'яної ковбаси. Він готується на основі свинячої крові з додаванням вівсяної крупи, порт і Сало. Є кілька варіацій цієї страви: наприклад, замість вівсяної крупи використовують перловку, або ж панірувальні сухарі, борошно. Чорний пудинг роблять в ковбасної оболонці або запікають у формі.
1. У кров додаємо одну чайну ложку солі. Два з половиною склянки води закип'ятити, додаємо вівсянку, варимо на маленькому вогні 15 хвилин до готовності, весь час помішувати.
2. Кров пропускаємо через дрібне сито або марлю, щоб позбутися від згустків. Додаємо жир, дрібно нарізану цибулю, запашний і чорний перець, сіль, що залишилася. Всипаємо відварну вівсяну крупу, ретельно перемішуємо.
3. Ковбасну оболонку ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою, залишаємо на 30-40 хвилин. Можна використовувати звичайну кишку, яку також замочуємо.
4. За допомогою спеціальної насадки начиняє ковбасну оболонку. Якщо такої немає, то з пляшки обрізаємо шийку і з його допомогою начиняє.
5. Готову ковбасу відварюємо в киплячій воді кілька хвилин, а потім підсмажуємо її на вершковому маслі.
- Свиняча кров - 4 склянки
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Вівсянка дрібна- 1, 5 склянки
- Свиняче сало - 2 склянки(Нутряное сало)
- Цибуля - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Чорний мелений перець - 1, 5 чайних ложки
- Запашний мелений перець - 1, 5 чайних ложки
- Ковбасна оболонка- 1 штука
1. У кров додаємо одну чайну ложку солі. Два з половиною склянки води закип'ятити, додаємо вівсянку, варимо на маленькому вогні 15 хвилин до готовності, весь час помішувати.
2. Кров пропускаємо через дрібне сито або марлю, щоб позбутися від згустків. Додаємо жир, дрібно нарізану цибулю, запашний і чорний перець, сіль, що залишилася. Всипаємо відварну вівсяну крупу, ретельно перемішуємо.
3. Ковбасну оболонку ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою, залишаємо на 30-40 хвилин. Можна використовувати звичайну кишку, яку також замочуємо.
4. За допомогою спеціальної насадки начиняє ковбасну оболонку. Якщо такої немає, то з пляшки обрізаємо шийку і з його допомогою начиняє.
5. Готову ковбасу відварюємо в киплячій воді кілька хвилин, а потім підсмажуємо її на вершковому маслі.