Рецепт Чорничний штрейзель фото

Чорничний штрейзель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Чорниця
Дієтичне харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Пироги

Цей рецепт приготування чорничного штрейзеля, як на мене, - справжній шедевр! хрусткий штрейзель, ніжна основа і кислуваті нотки чорниці. Пальчики оближеш, так це смачно!

Мені хтось сказав, що цей пиріг схожий на віденський штрудель. Не стану заперечувати, комплімент приємний, але все ж цей чорничний штрейзель в домашніх умовах я люблю готувати зовсім не через це. Просто це легкий рецепт, а результат мене ще ні разу не розчарував!

  • Борошно - 200 грам (плюс 50 грам для штрейзеля)
  • Вершкове масло - 120 грам (плюс 50 грам для штрейзеля)
  • Цукрова пудра - 100 грам (плюс 50 грам для штрейзеля)
  • Чорниця - 10 Ст. Ложок
  • Яйця - 4 штуки
  • Розпушувач - 0.5 чайних ложки
  • Крохмаль - 1/2 чайних ложки
чорничний штрейзель - фото крок 1
1. Зробимо основу. Збиваємо масло з цукровою пудрою, потім по одному додамо яйця, продовжуючи збивати. Далі - борошно і ванілін. Ретельно перемішати.
чорничний штрейзель - фото крок 2
2. Чорницю змішаємо з борошном (1 ст.Л.) і крохмалем (0.5 середня лінія), а потім акуратно додамо в тісто. Викладаємо у форму для запікання. Можна чорницю викласти окремим шаром поверх тесту перед тим, як додасте крихту.
чорничний штрейзель - фото крок 3
3. Для штрейзеля змішаємо борошно, масло і цукрову пудру в блендері або міксері. Повинна вийде крихта, якої ми посипаємо пиріг зверху. Запікаємо при 200 градусах приблизно 40 хвилин.
чорничний штрейзель - фото крок 4
4. Все готово! Смачного!

Схожі рецепти