Чорничний штрейзель
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування чорничного штрейзеля, як на мене, - справжній шедевр! хрусткий штрейзель, ніжна основа і кислуваті нотки чорниці. Пальчики оближеш, так це смачно!
Мені хтось сказав, що цей пиріг схожий на віденський штрудель. Не стану заперечувати, комплімент приємний, але все ж цей чорничний штрейзель в домашніх умовах я люблю готувати зовсім не через це. Просто це легкий рецепт, а результат мене ще ні разу не розчарував!
- Борошно - 200 грам (плюс 50 грам для штрейзеля)
- Вершкове масло - 120 грам (плюс 50 грам для штрейзеля)
- Цукрова пудра - 100 грам (плюс 50 грам для штрейзеля)
- Чорниця - 10 Ст. Ложок
- Яйця - 4 штуки
- Розпушувач - 0.5 чайних ложки
- Крохмаль - 1/2 чайних ложки
1. Зробимо основу. Збиваємо масло з цукровою пудрою, потім по одному додамо яйця, продовжуючи збивати. Далі - борошно і ванілін. Ретельно перемішати.
2. Чорницю змішаємо з борошном (1 ст.Л.) і крохмалем (0.5 середня лінія), а потім акуратно додамо в тісто. Викладаємо у форму для запікання. Можна чорницю викласти окремим шаром поверх тесту перед тим, як додасте крихту.
3. Для штрейзеля змішаємо борошно, масло і цукрову пудру в блендері або міксері. Повинна вийде крихта, якої ми посипаємо пиріг зверху. Запікаємо при 200 градусах приблизно 40 хвилин.
4. Все готово! Смачного!