Рецепт Штрейзель фото

Штрейзель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Борошно, Молочні продукти, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Випічка, Пряники

Штрейзель - це крихта для прикраси випічки. І тут я покажу, як приготувати штрейзель з прянощами. Такий крихтою можна прикрашати будь-яку солодку випічку, вона додасть пряний смак і аромат.

Штрейзель можна використовувати як прикрасу випічки або ж в якості верхнього шару для пирога, який насипається на начинку.

За бажанням в цю солодку крихту можна додати дрібно натерту цедру цитрусових фруктів, це додасть випічці тонкий цитрусовий аромат і легку гірчинку в поєднанні з солодкістю.

  • Вершкове масло - 100 грам (можна замінити його маргарином)
  • Борошно - 150 грам
  • Цукор коричневий - 75 грам (або білий)
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Гвоздика - 1 щіпка
штрейзель - фото крок 1
Вершкове масло для штрейзеля має бути м'яким. Швидше за все розтопити його на водяній бані. Але можна і просто дістати його з холодильника і дати розм'якшити при кімнатній температурі.
штрейзель - фото крок 2
Тепер масло потрібно змішати з борошном. Для цього масло трохи остудіть, а борошно просійте. З'єднайте їх, туди ж засипте цукор.
штрейзель - фото крок 3
Підготуйте спеції. Якщо кориця у вас в паличках, то її потрібно змолоти в кавомолці або ж розтерти в ступці разом з 1-2 суцвіттями гвоздики. За бажанням можна додати інші прянощі. А ванільний цукор або екстракт просто додайте в тісто.
штрейзель - фото крок 4
Спеції відправте в тісто, руками розітріть його, щоб отримати крихту. Якщо тісто вийшло рідким, то додайте трохи борошна або охолодіть тісто в холодильнику, щоб масло затверділо. Такий крихтою потрібно посипати борошняні вироби перед випічкою.