Штрейзель
(покроковий рецепт з фото)
Штрейзель - це крихта для прикраси випічки. І тут я покажу, як приготувати штрейзель з прянощами. Такий крихтою можна прикрашати будь-яку солодку випічку, вона додасть пряний смак і аромат.
Штрейзель можна використовувати як прикрасу випічки або ж в якості верхнього шару для пирога, який насипається на начинку.
За бажанням в цю солодку крихту можна додати дрібно натерту цедру цитрусових фруктів, це додасть випічці тонкий цитрусовий аромат і легку гірчинку в поєднанні з солодкістю.
- Вершкове масло - 100 грам (можна замінити його маргарином)
- Борошно - 150 грам
- Цукор коричневий - 75 грам (або білий)
- Обкладинка - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Гвоздика - 1 щіпка
Вершкове масло для штрейзеля має бути м'яким. Швидше за все розтопити його на водяній бані. Але можна і просто дістати його з холодильника і дати розм'якшити при кімнатній температурі.
Тепер масло потрібно змішати з борошном. Для цього масло трохи остудіть, а борошно просійте. З'єднайте їх, туди ж засипте цукор.
Підготуйте спеції. Якщо кориця у вас в паличках, то її потрібно змолоти в кавомолці або ж розтерти в ступці разом з 1-2 суцвіттями гвоздики. За бажанням можна додати інші прянощі. А ванільний цукор або екстракт просто додайте в тісто.
Спеції відправте в тісто, руками розітріть його, щоб отримати крихту. Якщо тісто вийшло рідким, то додайте трохи борошна або охолодіть тісто в холодильнику, щоб масло затверділо. Такий крихтою потрібно посипати борошняні вироби перед випічкою.