Чізкейк з сиром та згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Приготування чізкейку - процес не такий вже й простий: потрібно зробити правильну консистенцію, витримати потрібний температурний режим. Розповім, як приготувати чізкейк з сиром та згущеним молоком.
Якщо ви тільки знайомитеся з цим дивовижним десертом, то рекомендую починати з простого, а саме з чизкейка зі згущеним молоком, який роблю в духовці. Пісочну основу роблю з печива, можна зробити тісто самостійно, але цей варіант для більш просунутих, а новачкам або лінивців пропоную схитрувати. Виходить дуже смачний десерт.
- Пісочне печиво - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сир - 400 грам
- Згущене молоко - 400 грам
1. Звичайне (найдешевше) печиво подрібнюю в дрібну крихту (можна в блендері або качалкою).
2. Вершкове масло розтоплюю в мікрохвильовій печі і вливаю до крихті, гарненько перемішую.
3. Форму для випічки застеляють пергаментом і викладаю пісочну основу з печива, розподіляю по всій формі, формую краю.
4. Сир кладу в миску, розминаю його виделкою, можна перетерти через сито.
5. Згущене молоко використовую звичайну, вливаю її до сиру.
6. Додаю курячі яйця до сирної маси.
7. Всі складові ретельно перемішую до утворення однорідної суміші.
8. Перекладаю масу на пісочну основу в формі.
9. Відправляю форму в розігрітий до 150-160 градусів духовку на 1-1, 5 години на середній рівень, а під низ ставлю деко з водою. Після випікання виставляю режим «Гриль» і готую до утворення рум'яної скоринки.
10. Чізкейк перед подачею остуджують, а потім нарізаю шматочками.