Бутерброд «неохайний Джо»
(покроковий рецепт з фото)
Цей бургер відрізняється за формою від звичного покупного, проте на смак це зовсім не впливає. Зробити такий набагато простіше і швидше, ніж звичайно. Розповім, як приготувати бургер «Неохайний Джо».
Замість звичного укладання інгредієнтів шарами, в цьому бургер все навпаки. Приготуйте фарш, додайте до нього соус і викладіть між двох булочок, подавайте відразу. Бургер виходить дуже соковитим і ситним. А свою незвичайну назву він отримав через те, що всякий, хто його їсть, обов'язково забрудниться.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Морква - 0, 5 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Стебло селери - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Фарш із яловичини - 550 грам
- Кетчуп - 0, 5 склянки
- Томатний соус - 2 склянки
- Вустерширський соус - 1 Чайна ложка
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Мелена гвоздика - 1 щіпка
- Булочки для бургерів - 4 штуки
1. Наріжте дуже дрібно морква, потім викладіть її на заздалегідь розігріту сковороду з оливковою олією.
2. Через кілька хвилин додайте в сковороду подрібнену цибулю, селера, часник, обсмажте все близько 5 хвилин. Перекладіть овочі в окрему миску.
3. Поверніть сковороду на вогонь, викладіть яловичий фарш і розімніть його лопаткою.
4. Обсмажте фарш до готовності, посоліть його і поперчіть трохи.
5. Викладіть до фаршу раніше обсмажені овочі, додайте кетчуп і томатний соус, вустерширський соус, винний оцет і цукровий пісок, а також мелену гвоздику.
6. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте все близько 10 хвилин, за смаком додайте сіль або перець.
7. Розріжте кожну булочку навпіл і підсмажте, потім викладіть на одну частину начинку і притисніть другий булкою, подавайте бургери відразу.