Бурякові солодкі кульки
(покроковий рецепт з фото)
Буряк відмінно зберігається всю зиму і при цьому зберігає вітаміни і мікроелементи. Саме тому я і вирішила поділиться з вами рецептом бурякових солодких кульок, які сподобаються не тільки діткам.
Цей десерт (завдяки кокосовій стружці) має приємний і оригінальний смак, він також стане відмінним варіантом для святкового столу. Думаю рецепт десертних солодких кульок з буряка припаде до смаку і буде цікавий всім. Ви так само можете урізноманітнити десерт за допомогою меду, сухофруктів і горіхів.
- Буряк - 1 штука
- Топлене масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3/4 склянки (або за смаком)
- Молоко - 1 Склянка
- Кардамон - 1/4 чайних ложки (мелений)
- Кокосова стружка - 2 склянки(+ трохи для посипання)
1. Нагрійте на сковороді топлене масло, додайте тертий буряк, кокосову стружку і тушкуйте 5-6 хвилин.
2. Влейте молоко, почекайте, поки випарується вся волога.
3. Додайте цукор і готуйте буряк ще 10-15 хвилин.
4. Сформуйте з остигнула при кімнатній температурі буряка кульки, помістіть їх в холодильник.
5. Подавайте бурякові солодкі кульки у формі для кексів, прикрасивши їх кокосовою стружкою.