Рецепт Бурякові солодкі кульки фото

Бурякові солодкі кульки
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, Фуршет
Солодке, Десерти

Буряк відмінно зберігається всю зиму і при цьому зберігає вітаміни і мікроелементи. Саме тому я і вирішила поділиться з вами рецептом бурякових солодких кульок, які сподобаються не тільки діткам.

Цей десерт (завдяки кокосовій стружці) має приємний і оригінальний смак, він також стане відмінним варіантом для святкового столу. Думаю рецепт десертних солодких кульок з буряка припаде до смаку і буде цікавий всім. Ви так само можете урізноманітнити десерт за допомогою меду, сухофруктів і горіхів.


  • Буряк - 1 штука
  • Топлене масло - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3/4 склянки (або за смаком)
  • Молоко - 1 Склянка
  • Кардамон - 1/4 чайних ложки (мелений)
  • Кокосова стружка - 2 склянки(+ трохи для посипання)
бурякові солодкі кульки - фото крок 1
1. Нагрійте на сковороді топлене масло, додайте тертий буряк, кокосову стружку і тушкуйте 5-6 хвилин.
бурякові солодкі кульки - фото крок 2
2. Влейте молоко, почекайте, поки випарується вся волога.
бурякові солодкі кульки - фото крок 3
3. Додайте цукор і готуйте буряк ще 10-15 хвилин.
бурякові солодкі кульки - фото крок 4
4. Сформуйте з остигнула при кімнатній температурі буряка кульки, помістіть їх в холодильник.
бурякові солодкі кульки - фото крок 5
5. Подавайте бурякові солодкі кульки у формі для кексів, прикрасивши їх кокосовою стружкою.

Схожі рецепти