Бурякова запіканка (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу поділитися рецептом приготування бурякової запіканки, яка зведе вас з розуму, в хорошому сенсі Блюдо надзвичайно смачне, тому відразу ж приступимо до приготування!
Прекрасний варіант страви, яке відмінно підійде як на обід, так і на вечерю. По суті, блюдо виходить досить дієтичним і низькокалорійним. Крім цього воно ще й дуже корисне, а також шалено оригінальне. Обов'язково випробуйте рецепт будинку і ви точно не пошкодуєте!
- Буряк - 150 грам
- Куряче яйце - 2 мілілітра
- Крем 20% жирності - 20 мілілітрів
- Сіль, перець, хміль-сунелі - За смаком
- Зубчик часнику - 3 штуки
- Сир твердий - 55 грам
- Бородинський хліб - 6-8 скибочок
Займемося приготуванням начинки для бурякової запіканки. Якщо коренеплоди старі, попередньо відварюємо їх до готовності. Натираємо на тертці, змішуємо з яйцями і спеціями. Туди ж додаємо часник. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
Бородинський хліб нарізаємо на тонкі скибочки і викладаємо його на дно форми для випікання. Зверху рівномірно розподіляємо начинку з буряка.
Зверху викладаємо хліб, знову начинку і тертий сир.
Відправляємо запіканку в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Остуджують і подаємо зі сметаною. Блюдо готово, смачного!