Бурякова ікра
(покроковий рецепт з фото)
Бурякова ікра - справжнє джерело вітамінів, та до того ж ще й смачний! готується просто, з'їдається дуже швидко. Любителі буряка і взагалі овочів обов'язково оцінять цей рецепт.
Опис приготування:
Смачна гостра закуска прекрасно доповнить ваше меню. Можна намазати на чорний хлібець і легко повечеряти Я розповім вам, як зробити бурякову ікру, і впевнена - якщо ви приготуєте її одного разу, будете готувати постійно. Адже продукти, які входять до складу ікри, легкодоступні і дешеві, а страва виходить - дуже смачне. Отже, рецепт бурякової ікри:
1. Своїм та чистимо всі овочі.
2. Натираємо в окремі ємності на тертці буряк, огірки і морква. Цибулю дрібно шаткуємо.
3. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі на глибокій сковорідці морква з цибулею. Хвилин 5 приблизно.
4. Додаємо натерті буряк і огірки. Перемішуємо і закриваємо кришкою. Тушкуємо на середньому вогні хвилин 20-30. Час залежить від того, Якою мірою готовності ви любите овочі.
5. Додаємо до овочів томатну пасту, перець, лавровий лист і сіль. З сіллю обережніше - адже солоні огірки і так додадуть страві солі. Так що - не забувайте пробувати! Якщо у вашій ікрі багато соку - тушкуйте без кришки.
6. Тушкуємо приблизно 5 хвилин і додаємо подрібнений часник. Вимикаємо.
Мені подобається смак ікри. Особливо, коли вона настоїться хоча б пару годин. Ступінь гостроти регулюйте на свій смак - додавайте більше або менше перцю і часнику. Смачного!
- Буряк - 1 кілограм
- Морква - 300 грам
- Цибуля - 300 грам
- Огірки солені - 3-4 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Своїм та чистимо всі овочі.
2. Натираємо в окремі ємності на тертці буряк, огірки і морква. Цибулю дрібно шаткуємо.
3. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі на глибокій сковорідці морква з цибулею. Хвилин 5 приблизно.
4. Додаємо натерті буряк і огірки. Перемішуємо і закриваємо кришкою. Тушкуємо на середньому вогні хвилин 20-30. Час залежить від того, Якою мірою готовності ви любите овочі.
5. Додаємо до овочів томатну пасту, перець, лавровий лист і сіль. З сіллю обережніше - адже солоні огірки і так додадуть страві солі. Так що - не забувайте пробувати! Якщо у вашій ікрі багато соку - тушкуйте без кришки.
6. Тушкуємо приблизно 5 хвилин і додаємо подрібнений часник. Вимикаємо.
Мені подобається смак ікри. Особливо, коли вона настоїться хоча б пару годин. Ступінь гостроти регулюйте на свій смак - додавайте більше або менше перцю і часнику. Смачного!