Бурякова ікра з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ікра з печеного буряка виходить смачною і ніжною. Яблуко надає свіжість і соковитість. Таку ікру можна подати до м'ясних страв, птиці або доповнити страви з круп. Корисна закуска, спробуйте!
Опис приготування:
Для ікри вибираємо темну буряк з насиченим смаком. Яблуко беремо соковите. Масло додаю оливкову, але можна використовувати будь-яку рослинну: лляне, соняшникова або кунжутне.
- Буряк - 2 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Горіхи волоські - 3 штуки
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Буряк, попередньо, цілком запікаємо в духовці, потім, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо на шматки.
Яблуко і часник чистимо. Буряк, часник і яблуко пропускаємо через м'ясорубку. У мене дуже велике яблуко, тому, візьму половину.
У бурякову ікру додаємо сіль, перець мелений і оливкове масло. Все перемішуємо.
Готову ікру викладаємо на тарілку і посипаємо колотими волоськими горіхами. Готово. Смачного!