Бурито з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Це відоме мексиканське блюдо можна запропонувати рідним для перекусу в будь-який час доби, вони навряд чи від нього відмовляться. Рецепт приготування дуже простий, а начинку можна компонувати на свій смак.
Один з варіантів фаст-фуду, мексиканське блюдо буріто, приготувати вдома зовсім не так складно, як може здатися. Тонка кукурудзяна або пшеничне коржі і плюс до неї начинка на ваш смак і бажанням, і смачний соус. Пропоную вам рецепт, який розповість, як приготувати буріто з яловичиною. М'ясо для буріто можна приготувати заздалегідь, а всі інші інгредієнти до начинки підготувати перед "складанням" блюда.
- Яловичина філе - 150 грам
- Квасоля консервована - 1 Ст. Ложка
- Тортілья - 1 штука
- Помідори - 1 штука
- Огірок - 1 штука (невеликий)
- Корнішон маринований - 2-3 штук
- Листя салату - 2-3 штук
- Крем - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Соус сальса-верде - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
Яловиче філе нарізаємо тонкими смужками. Можна замаринувати в соєвому соусі, а можна посолити і додати пару крапель соусу табаско. Перемішайте і нехай постоїть хвилин 30.
Обсмажуємо яловичину на рослинній олії до готовності.
Приготуємо соус. Для цього змішаємо сметану, гірчицю і соус сальса-верде.
Для буріто беремо кукурудзяну або пшеничну корж, а через брак такої можна взяти тонкий лаваш. Змащуємо тортилью соусом і викладаємо на неї листя салату, м'ясо, нарізані помідор і огірок. Корнішони можна залишити цілими.
Додаємо консервовану квасолю і загортаємо. Спочатку подвернем нижній край коржі, щоб начинка не випадала, а потім загортаємо бічні краї коржа.
І можна перекусити. Смачного!