Булочки на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Пиво часто використовується для випічки. Можна зробити на його основі солодку випічку (коржики, печиво), хліб, булочки. Про один такий рецепті розповім сьогодні, як приготувати булочки на пиві.
Такі булочки дуже популярні в Німеччині, особливо під час Октоберфесту, під час якого випивають літри пива і з'їдаються тонни різноманітних закусок. Тісто для таких булочок можна зробити в хлібопічці або вручну. Завдяки наявності пива в тесті випічка виходить ароматна. Можна використовувати світле або темне пиво.
- Борошно - 3 ¾ Склянок
- Пиво - 1 1/3 склянки
- Коричневий цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 5 склянок
- Харчова сода - 1/3 склянки
- Яєчний жовток - 1 штука
1. Налийте пиво в чашу хлібопічки, додайте цукор, масло і сіль, зверху додайте борошно і зробіть в ній поглиблення, покладіть в поглиблення дріжджі, включите хлібопічку в режимі «Основне тісто». При замішуванні вручну спочатку розчинити дріжджі в пиві протягом 2-3 хвилин, розплавте масло і додайте цукор, сіль і борошно. Замісити все інгредієнти протягом 15-20 хвилин, потім відкладіть на 30-45 хвилин, щоб тісто піднялося.
2. Як тільки тісто буде готове, викладіть його на рівну, посипану борошном, поверхню і розріжте його навпіл, потім - кожну половину ще на 8 частин, за все ви отримаєте 16 частин.
3. Руками сформуйте з кожної частини тесту грубі булочки, викладіть їх на деко, застелений пергаментним папером, затримка на 35-40 хвилин.
4. Влийте воду в каструлю, додайте соду.
5. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння на середньому вогні. Покладіть отримані булочки в воду, по дві коржі за раз і варіть з двох сторін протягом 45 секунд, повертаючи їх через кожні 10 секунд.
6. Дістаньте булочки з содової води, видаліть зайву рідину.
7. Покладіть отримані булочки знову на деко. За допомогою щітки нанесіть яєчний жовток на булочки.
8. Зробіть ножем надрізи хрест на хрест на кожній булочці.
9. Поставте деко з булочками в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку і випікайте протягом 15 хвилин. Остудіть отримані булочки і подавайте до столу.