Рецепт Булочка с повидлом фото

Булочка с повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Страви з начинкою , Булочки
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочете чогось солоденького до чаю? Тоді пропоную вам відмінну ідею, просту і завжди вдалу. Апетитна, повітряна дріжджова булочка з повидлом в домашніх умовах. Готуємо?

Опис приготування:

Цей нескладний варіант, як приготувати булочку з повидлом, стане справжньою знахідкою для тих, хто любить домашню випічку. Тісто виходить неймовірно повітряним і смачним. А що стосується начинки, то тут ви можете використовувати будь-який фруктове або ягідне повидло, яке є у вас під рукою.

  • Борошно - 4 склянки
  • Дріжджі - 1.5 Ст. Ложки
  • Цукор - 0.5 склянки
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Натуральний йогурт - 0.5 склянки
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Povidlo - За смаком
  • Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
булочка с повидлом - фото крок 1
1. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, дріжджі, цукор і щіпку солі. Вимийте, обсушити лимон і натріть цедру. Додайте її до сухих інгредієнтів. Булочка з повидлом в домашніх умовах буде з легкої цитрусової ноткою.
булочка с повидлом - фото крок 2
2. В окремій мисочці з'єднайте натуральний йогурт, розтоплене вершкове масло, яйця і тепле молоко. Перемішайте все до однорідності.
булочка с повидлом - фото крок 3
3. Тепер можна з'єднати всі разом і почати замішувати тісто.
булочка с повидлом - фото крок 4
4. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, щоб воно було м'яким і повітряним. Викладіть в миску, накрийте чистим рушником або плівкою і залиште в теплі підходити.
булочка с повидлом - фото крок 5
5. Після першого підходу тісто потрібно обмять і залишити його знову підходити.
булочка с повидлом - фото крок 6
6. Після відщипувати невеликий шматочок тесту, розминайте його як слід в руках. У центр вкладіть ложку повидла і акуратно заліпити краю.
булочка с повидлом - фото крок 7
7. Невеликою кількістю вершкового масла змастіть форму і викладіть туди булочки. Розтопіть ще ложку масла, змастіть трохи верх і залиште булочки хвилин на 20. За цей час можна розігріти до 190 градусів духовку.
булочка с повидлом - фото крок 8
8. Надішліть деко в духовку і випікайте до рум'яної скоринки хвилин 15-20. Після трохи остудіть і присипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти