Булочка с повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете чогось солоденького до чаю? Тоді пропоную вам відмінну ідею, просту і завжди вдалу. Апетитна, повітряна дріжджова булочка з повидлом в домашніх умовах. Готуємо?
Цей нескладний варіант, як приготувати булочку з повидлом, стане справжньою знахідкою для тих, хто любить домашню випічку. Тісто виходить неймовірно повітряним і смачним. А що стосується начинки, то тут ви можете використовувати будь-який фруктове або ягідне повидло, яке є у вас під рукою.
- Борошно - 4 склянки
- Дріжджі - 1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 0.5 склянки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Натуральний йогурт - 0.5 склянки
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 2 штуки
- Povidlo - За смаком
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
1. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, дріжджі, цукор і щіпку солі. Вимийте, обсушити лимон і натріть цедру. Додайте її до сухих інгредієнтів. Булочка з повидлом в домашніх умовах буде з легкої цитрусової ноткою.
2. В окремій мисочці з'єднайте натуральний йогурт, розтоплене вершкове масло, яйця і тепле молоко. Перемішайте все до однорідності.
3. Тепер можна з'єднати всі разом і почати замішувати тісто.
4. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, щоб воно було м'яким і повітряним. Викладіть в миску, накрийте чистим рушником або плівкою і залиште в теплі підходити.
5. Після першого підходу тісто потрібно обмять і залишити його знову підходити.
6. Після відщипувати невеликий шматочок тесту, розминайте його як слід в руках. У центр вкладіть ложку повидла і акуратно заліпити краю.
7. Невеликою кількістю вершкового масла змастіть форму і викладіть туди булочки. Розтопіть ще ложку масла, змастіть трохи верх і залиште булочки хвилин на 20. За цей час можна розігріти до 190 градусів духовку.
8. Надішліть деко в духовку і випікайте до рум'яної скоринки хвилин 15-20. Після трохи остудіть і присипте цукровою пудрою.