Булгур з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Булгур з м'ясом - прекрасна альтернатива звичному плову, готується дуже швидко і просто. Виходить смачне і ситне блюдо для сімейного обіду або вечері.
Не знаю, що приготувати на обід або вечерю, а звичні страви вже набридли? Приготуйте булгур з м'ясом - це швидко і смачно. Обов'язково додайте курагу або родзинки, це створить необхідний пікантний смаковий градієнт. Дивіться покроковий рецепт і готуйте різноманітно і з задоволенням.
- Манна крупа - 150 грам(75 грам на одну порцію)
- М'ясо - 200 грам (будь-який)
- Цибуля - 0, 5-1 штуки
- Морква - 1 штука
- Чорнослив - 5-6 штук (або родзинки)
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 300 мілілітрів (у співвідношенні 2:1 до ваги булгура)
- Сіль - 2 щіпки (або за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (або за смаком)
Підготуйте інгредієнти.
Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю і моркву, натерту на крупній тертці або порізану тонкими брусочками.
В кінці обсмажування додайте м'ясо, порізане дрібними шматочками, продовжуйте обсмажувати.
Коли м'ясо злегка підрум'яниться, vsиpyte крупа, приправити сіллю, поперчіть, додайте промиту курагу (або родзинки), влийте воду в співвідношенні 2:1, накрийте кришкою і тушкуйте 20-25 хвилин до готовності.
Подавайте булгур з м'ясом, при бажанні посипавши зеленню, відмінно підійдуть до такої страви овочеві закуски, кетчуп. Виходить смачне і ситне блюдо, яке під силу приготувати будь-який, навіть недосвідченої господині.