Бублики по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Смак, знайомий багатьом з дитинства, це м'які і пишні бублики з маком! Якщо вас наздогнала ностальгія, тоді цей рецепт приготування бубликів по ГОСТу вам стане в нагоді, рекомендую на замітку!
Бублики помнят те, хто купував їх у радянських булочних по 9 копійок. Щоб приготувати бублики, обов'язково візьміть борошно 1 сорту, а також сухі дріжджі. Це відповідно до рецептури. Мака для посипання можете взяти більше або менше, як вам подобається. Головне в бубликах - це тісто дріжджове, яке і дає такий характерний м'якуш українських бубликів.
Дивіться, як приготувати бублики по ГОСТу.
- Борошно - 330 грам
- Дріжджі - 4 грами
- Вода - 2, 2 L
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 6 грам
- Вершкове масло - 35 грам
- Мак - За смаком
- Мед - 2 Ст. Ложки
Щоб приготувати тісто, треба спочатку зробити опару: рішення 2-3 грами сухих дріжджів в 130 мл теплої води. Коли вони розчиняться і підійдуть, додайте дріжджі в 85 грам борошна, замісіть опару. Накрийте миску плівкою і дайте підійти в теплому місці годину-дві.
Через дві години опара підійшла, покрилася бульбашками.
Тепер можна на опарі замісити тісто. Попередньо ще грам дріжджів розчиніть в 60 мл води, додайте цукор, гарненько розмішайте, щоб цукор розчинився, і додайте до опари. Борошно (345 грам) змішайте з сіллю і додайте до опари. Можете замішувати тісто міксером на невеликій швидкості. Тісто виходить дуже щільним і тугим, замісити складно, але постаратися треба.
В кінці замісу додайте масло вершкове розм'якшене і скачайте тісто в кулю.
Потім розділіть кулю на 6 частин, скати кулі поменше, накрийте плівкою харчової і дайте постояти хвилин 20.
Потім пальцями розтягніть дірку в центрі, сформировав бублики. Розмір кінцевий на свій погляд робіть. Знову застеліть деко з бубликами харчовою плівкою і залиште на расстойку на 1, 5-2 годину.
Закип'ятіть в каструлі 2 літра води, додайте мед, розмішайте.
Викладайте бублики акуратно в воду на 5 секунд на одну сторону, потім перевертайте і ще 5 секунд тримайте на іншій стороні.
Викладайте бублики акуратно в воду на 5 секунд на одну сторону, потім перевертайте і ще 5 секунд тримайте на іншій стороні.
Обережно дістаньте бублики з води (можна за допомогою шумівки), струсіть надлишки води. Викладіть на застелений пергаментом деко і обсипте маком гарненько.
Коли бублики обсохнуть трохи, надішліть їх у розігріту до 240 З духовку на 16 хвилин. В принципі, час індивідуально, залежить від духовки і розміру бубликів. Дивіться, щоб вони не згоріли.
Бублики виходять з дуже смачним м'якушем, м'яким і повітряним. Смачного!