Бруквяної запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Надзвичайно смачна й ароматна бруквяної запіканка - це національне фінське блюдо, яке готується на Різдво. Однак вона зможе прикрасити і наше застілля, т.К. Доведеться всім до смаку.
Пропонований рецепт бруквяної запіканки відноситься до класичних рецептів фінської кухні і є одним з основних різдвяних страв. Однак вона зможе прикрасити і ваш святковий стіл, т.К. Припаде до смаку і дорослим, і дітям.
Отже, рецепт приготування бруквяної запіканки:
1. Очистіть брукву, зніміть з неї шкірку. Наріжте на великі шматочки і відварити в підсоленій воді, поки вони не стануть м'якими.
2. Штам, відвар не виливайте. Зробіть з брукви пюре.
3. Тепер додайте вершки, панірувальні сухарі, сироп, яйце, приправи. Ретельно все збийте міксером. У масу необхідно додати стільки відвару, щоб вона стала пухкою і м'якою.
4. Викладіть суміш у змащену маслом форму і посипте тонким шаром панірувальних сухарів. Покладіть на поверхню шматочки вершкового масла.
5. Випікайте в духовці 1, 5-2 години при температурі 175 З.
Смачного!
- Бруква - 1, 5 кілограма
- Вершки - 2 склянки
- Панірувальні сухарі - 200 грам(180 г - в масу, 20 г - з panirovku)
- Темний цукровий сироп- 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Імбир - 1, 5 чайних ложки
- Білий перець - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
Отже, рецепт приготування бруквяної запіканки:
1. Очистіть брукву, зніміть з неї шкірку. Наріжте на великі шматочки і відварити в підсоленій воді, поки вони не стануть м'якими.
2. Штам, відвар не виливайте. Зробіть з брукви пюре.
3. Тепер додайте вершки, панірувальні сухарі, сироп, яйце, приправи. Ретельно все збийте міксером. У масу необхідно додати стільки відвару, щоб вона стала пухкою і м'якою.
4. Викладіть суміш у змащену маслом форму і посипте тонким шаром панірувальних сухарів. Покладіть на поверхню шматочки вершкового масла.
5. Випікайте в духовці 1, 5-2 години при температурі 175 З.
Смачного!