Brezaola
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 9-10
Час приготування: 31 дн. 16 г. 0 хв.
Brezaola - це італійська закуска, висушена солона яловичина, замаринована в червоному сухому вині. Готується довго, але дуже просто. Це того варто, результат порадує точно.
Опис приготування:
Приготувати брезаолу в домашніх умовах зовсім нескладно. Готова Брезаола має пряний, трохи солодкуватий смак м'яса, з легкої ноткою вина. Вона ніжна, м'яка і шалено смачна. Зберігається Брезаола дуже довго. Прекрасна в тонкій нарізці, відмінно підходить в салати. Італійці брезаолу подають з руколою, збризкують оливковим маслом, свіжомеленою чорним перцем, і прикрашають тонкими скибочками пармезану, але можна просто подати тонко нарізану брезаолу. Хочу поділитися з вами рецептом як приготувати брезаолу. Приступимо!
- Яловичина - 1500 грам
- Вино червоне - 300 мілілітрів (сухе)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (нЕ иодированная )
- Гвоздика - 5 штук
- Лавровий лист - 5 штук
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 щіпка
- Koriandr - 1 Чайна ложка (в зёрнах)
- Перець ямайський - За смаком
- Обкладинка - 0.5 чайних ложки
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 штука (велика головка)
Підготуйте інгредієнти. Яловичину візьміть великим шматком, без жив, не менше 1 кг.
Подрібніть в ступці спеції.
До спецій видавіть часник, додайте сіль. Добре перемішайте.
Візьміть глибоку ємність, в якій буде маринуватися Брезаола. Вимийте, обсушити паперовим рушником і покладіть м'ясо. М'ясо рясно змастіть спеціями з усіх боків.
Залийте вином.
Вино обов'язково має бути натуральне, НЕ порошкове!
Вино обов'язково має бути натуральне, НЕ порошкове!
Переверніть м'ясо. Додайте масло, закрийте кришкою. Надішліть в прохолодне місце на 12 днів.
Протягом цього періоду необхідно м'ясо кілька разів перевернути. Ось таке воно буде в кінці.
Через 12 днів дістаньте м'ясо. Процідіть вино, залиште спеції.
На м'ясо викладіть спеції.
Візьміть великий шматок марлі.
Щільно закрутіть м'ясо в марлю. Перев'яжіть.
Підвісьте над плитою, або на засклений балкон, можна повісити в холодильник (але сохнути буде довше). Перший час підставте під брезаолу ємність, так як з м'яса буде капати рідина.
Сохнути м'ясо повинно 20-25 днів. Пробуйте, shtupayte, Брезаола повинна бути тверда зовні, але м'яка всередині. У прохолодному місці Брезаола буде сохнути 40 днів.
Якщо ви побачите на м'ясі білий наліт, значить у вас пішло все так, як треба! це цвіль! Але цвіль безпечна, а корисна. Це благородна цвіль. Дуже часто її спеціально прищеплюють до продукту. Цвіль - показник високої якості і натуральності продукту. М'ясо можете натерти маслом або оцтом, якщо вона вас бентежить.
З шматка яловичини в 1500 грам вийшло 800 грам брезаолу.
Брезаолу наріжте тоненькими шматочками.
Вона хороша і в такому вигляді і в доповненні до салатів.
Вона хороша і в такому вигляді і в доповненні до салатів.