Brandada
(покроковий рецепт з фото)
Норвезька закуска на основі риби і картоплі традиційно подається на часниковий тостах. Блюдо традиційне. Раджу обов'язково спробувати. Подавайте в якості закуски: теплою чи холодною.
Так як рецепт традиційний, не рекомендую щось міняти і доповнювати. Приготуйте і спробуйте справжню брандаду за цим рецептом. Дуже смачно, ніжно і злегка гостро!
- Гарячкові файл - 300 грам
- Картопля - 350 грам
- Масло оливкове - 150 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Чебрець - 4 штуки
- Хліб білий - 4 скибочки
- Сіль - За смаком
1. Рибу добре відваріть в воді з додаванням чебрецю і оливкового масла. Поки риба не почне розпадатися на пластівці.
2. Рибу розімніть вилкою, масло, що залишилося злийте.
3. Картопля очистіть, наріжте кубиком. Відваріть в суміші молока і вершків з часником і чебрецем до розм'якшення картоплі.
4. Додайте картоплю до риби.
5. Добре розімніть все виделкою, додайте масло, що залишилося.
6. Шматочки хліба обсмажте і натріть часником.
7. Подавайте брандаду на смажених тостах. Смачного!