Борщ
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий і смачний суп українського походження відомий у багатьох країнах. Тисячі варіантів рецептів і назв, але основний інгредієнт - буряк залишається незамінною.
Буряк з м'ясом (свинина, телятина, курка, качка) і овочами об'єднуються в підбадьорливий, але також ніжний і дуже ароматний суп. Мій рецепт як приготувати борщ - це точні поради та рекомендації. Не бійтеся, нічого складного!
- Свинина - 800 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Селера - 1 штука
- Помідори - 200 грам
- Буряк - 400 грам
- Капуста - 400 грам
- Картопля - 200 грам
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перей - За смаком
- Кріп - За смаком
- Крем - За смаком
1
У велику каструлю покладіть м'ясо, додайте сіль і залийте 3 літрами холодної води. Доведіть до кипіння. Зніміть піну, потім зменшіть вогонь і варіть бульйон приблизно годину або поки м'ясо не стане ніжним.
2
Наріжте маленькими кубиками цибулю і обсмажте з соняшниковою олією на повільному вогні до золотистого кольору, потім додайте селеру (якщо любите) також нарізаний невеликими кубиками. Моркву натріть на тертці і теж обсмажте.
3
Додайте подрібнені помідори і тушкуйте ще хвилин 10. Потім додайте буряк, нарізану соломкою, оцет, цукор, сіль і продовжуйте тушкувати ще 10 хвилин.
4
Якщо м'ясо буде готове, вийміть його з бульйону. Опустіть в бульйон картоплю, нарізаний кубиками, і варіть хвилин 15. Потім додайте капусту і варіть до готовності.
5
Коли картопля і капуста будуть готові, додайте бурякову суміш, додайте лавровий лист, сіль, перець і продовжуйте варити протягом приблизно 8-10 хвилин, потім додайте нарізане м'ясо, часник і кріп.
6
Вимкніть борщ, накрийте кришкою і нехай настоїться протягом 10 хвилин.
7
Смачного!