Борщ з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кого-то назва рецепта може здивувати - ну який же борщ без картоплі? Насправді, як готувати борщ з картоплею на Русі дізналися не так давно, а мистецтво це досить тонке. Спробуємо освоїти? ;)
Вперше готувати борщ з картоплею краще в невеликих кількостях: в разі фіаско (тьху-тьху! ) ви будете не дуже журитися про зіпсовані продукти, але при вдалому розкладі (а я в ньому впевнена! ) ваші домочадці залишаться без добавки… І добре -то, чого мало, цінується більше! ;).
Рецепт приготування борщу з картоплею цілком допускає використання м'ясного бульйону - але в цьому випадку сало, звичайно, виключається. А спеції вибирайте на свій розсуд - на мій погляд, лавровий лист, запашний перець, коріандр і насіння кропу (якщо свіжого немає під рукою) підходять як не можна краще.
Ну що, приступимо? :)
Сало заздалегідь покладемо в морозилку, щоб стало твердим.
Поставимо кип'ятити воду.
Картоплю очистимо. Поріжемо невеликими кубиками весь, крім однієї картоплини.
Лук Мельк narezhem, морква натерти на тертці (хоча я люблю різати її соломкою, але на тертці швидше).
Буряк вимиємо, очистимо і теж подрібнити - на тертці або ножем.
Тонкою соломкою нарізаємо болгарський перець.
І нашаткуємо капусту.
Вода zakipela? значить, солимо її і кидаємо картопля. Цілу теж кидаємо! Туди ж відправимо лавровий лист.
Спассеруем цибулю і моркву в невеликій кількості рослинного масла.
Як тільки стануть золотитися, додамо буряк і будемо обсмажувати на сильному вогні хвилин 5.
Минуло 10 хвилин після того, як ви відправили в каструлю картоплю? Пора закладати капусту!
У зажарку покладемо томатну пасту, додамо сіль і цукор. Трохи зменшимо вогонь і будемо гасити ще хвилин 5. Можна влити в сковороду трохи водички з каструлі.
Викладемо зажарку в каструлю, додамо болгарський перець, перемішаємо і будемо готувати на повільному вогні під кришкою.
А самі тим часом подрібнити часник (можна пропустити через прес) і сало. Я тру його на самій дрібній тертці або пропускаю через м'ясорубку, а ви можете подрібнити в блендері, якщо він у вас досить потужний.
Змішаємо сало з часником.
І перевіримо готовність нашої картоплини - він, яка вариться в каструлі цілком. Легко проткнув виделкою? значить, виймемо її і розімніть в пюре.
А тепер з'єднаємо з салом і перетремо до максимально однорідного стану.
Для 5 хвилин до готовності борщу заправимо його вийшла пастою, перемішаємо. Вид, який він став густий? :)
І додамо дрібно нарізану зелень.
Дамо борщу відпочити під кришкою - в ідеалі годину, але це рідко виходить:).
Розіллємо гарячий ароматний борщ по тарілках, поставимо на стіл сметанку і гірчицю. А тепер будемо їсти - і насолоджуватися! ..
- Картопля - 4-6 штук
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
- Сало - 50 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Спеції - За смаком
- Буряк - 1 штука
- Зелень петрушки і кропу - За смаком
Рецепт приготування борщу з картоплею цілком допускає використання м'ясного бульйону - але в цьому випадку сало, звичайно, виключається. А спеції вибирайте на свій розсуд - на мій погляд, лавровий лист, запашний перець, коріандр і насіння кропу (якщо свіжого немає під рукою) підходять як не можна краще.
Ну що, приступимо? :)
Сало заздалегідь покладемо в морозилку, щоб стало твердим.
Поставимо кип'ятити воду.
Картоплю очистимо. Поріжемо невеликими кубиками весь, крім однієї картоплини.
Лук Мельк narezhem, морква натерти на тертці (хоча я люблю різати її соломкою, але на тертці швидше).
Буряк вимиємо, очистимо і теж подрібнити - на тертці або ножем.
Тонкою соломкою нарізаємо болгарський перець.
І нашаткуємо капусту.
Вода zakipela? значить, солимо її і кидаємо картопля. Цілу теж кидаємо! Туди ж відправимо лавровий лист.
Спассеруем цибулю і моркву в невеликій кількості рослинного масла.
Як тільки стануть золотитися, додамо буряк і будемо обсмажувати на сильному вогні хвилин 5.
Минуло 10 хвилин після того, як ви відправили в каструлю картоплю? Пора закладати капусту!
У зажарку покладемо томатну пасту, додамо сіль і цукор. Трохи зменшимо вогонь і будемо гасити ще хвилин 5. Можна влити в сковороду трохи водички з каструлі.
Викладемо зажарку в каструлю, додамо болгарський перець, перемішаємо і будемо готувати на повільному вогні під кришкою.
А самі тим часом подрібнити часник (можна пропустити через прес) і сало. Я тру його на самій дрібній тертці або пропускаю через м'ясорубку, а ви можете подрібнити в блендері, якщо він у вас досить потужний.
Змішаємо сало з часником.
І перевіримо готовність нашої картоплини - він, яка вариться в каструлі цілком. Легко проткнув виделкою? значить, виймемо її і розімніть в пюре.
А тепер з'єднаємо з салом і перетремо до максимально однорідного стану.
Для 5 хвилин до готовності борщу заправимо його вийшла пастою, перемішаємо. Вид, який він став густий? :)
І додамо дрібно нарізану зелень.
Дамо борщу відпочити під кришкою - в ідеалі годину, але це рідко виходить:).
Розіллємо гарячий ароматний борщ по тарілках, поставимо на стіл сметанку і гірчицю. А тепер будемо їсти - і насолоджуватися! ..