Рецепт Борщ з картоплею фото

Борщ з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Капуста, Картопля, Морква, Цибуля, Сало
Пісні страви
На обід
Супи

Кого-то назва рецепта може здивувати - ну який же борщ без картоплі? Насправді, як готувати борщ з картоплею на Русі дізналися не так давно, а мистецтво це досить тонке. Спробуємо освоїти? ;)

Вперше готувати борщ з картоплею краще в невеликих кількостях: в разі фіаско (тьху-тьху! ) ви будете не дуже журитися про зіпсовані продукти, але при вдалому розкладі (а я в ньому впевнена! ) ваші домочадці залишаться без добавки… І добре -то, чого мало, цінується більше! ;).

Рецепт приготування борщу з картоплею цілком допускає використання м'ясного бульйону - але в цьому випадку сало, звичайно, виключається. А спеції вибирайте на свій розсуд - на мій погляд, лавровий лист, запашний перець, коріандр і насіння кропу (якщо свіжого немає під рукою) підходять як не можна краще.

Ну що, приступимо? :)

Сало заздалегідь покладемо в морозилку, щоб стало твердим.

Поставимо кип'ятити воду.

Картоплю очистимо. Поріжемо невеликими кубиками весь, крім однієї картоплини.

Лук Мельк narezhem, морква натерти на тертці (хоча я люблю різати її соломкою, але на тертці швидше).

Буряк вимиємо, очистимо і теж подрібнити - на тертці або ножем.

Тонкою соломкою нарізаємо болгарський перець.

І нашаткуємо капусту.

Вода zakipela? значить, солимо її і кидаємо картопля. Цілу теж кидаємо! Туди ж відправимо лавровий лист.

Спассеруем цибулю і моркву в невеликій кількості рослинного масла.

Як тільки стануть золотитися, додамо буряк і будемо обсмажувати на сильному вогні хвилин 5.

Минуло 10 хвилин після того, як ви відправили в каструлю картоплю? Пора закладати капусту!

У зажарку покладемо томатну пасту, додамо сіль і цукор. Трохи зменшимо вогонь і будемо гасити ще хвилин 5. Можна влити в сковороду трохи водички з каструлі.

Викладемо зажарку в каструлю, додамо болгарський перець, перемішаємо і будемо готувати на повільному вогні під кришкою.

А самі тим часом подрібнити часник (можна пропустити через прес) і сало. Я тру його на самій дрібній тертці або пропускаю через м'ясорубку, а ви можете подрібнити в блендері, якщо він у вас досить потужний.

Змішаємо сало з часником.

І перевіримо готовність нашої картоплини - він, яка вариться в каструлі цілком. Легко проткнув виделкою? значить, виймемо її і розімніть в пюре.

А тепер з'єднаємо з салом і перетремо до максимально однорідного стану.

Для 5 хвилин до готовності борщу заправимо його вийшла пастою, перемішаємо. Вид, який він став густий? :)

І додамо дрібно нарізану зелень.

Дамо борщу відпочити під кришкою - в ідеалі годину, але це рідко виходить:).

Розіллємо гарячий ароматний борщ по тарілках, поставимо на стіл сметанку і гірчицю. А тепер будемо їсти - і насолоджуватися! ..


  • Картопля - 4-6 штук
  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
  • Сало - 50 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Буряк - 1 штука
  • Зелень петрушки і кропу - За смаком
Вперше готувати борщ з картоплею краще в невеликих кількостях: в разі фіаско (тьху-тьху! ) ви будете не дуже журитися про зіпсовані продукти, але при вдалому розкладі (а я в ньому впевнена! ) ваші домочадці залишаться без добавки… І добре -то, чого мало, цінується більше! ;).

Рецепт приготування борщу з картоплею цілком допускає використання м'ясного бульйону - але в цьому випадку сало, звичайно, виключається. А спеції вибирайте на свій розсуд - на мій погляд, лавровий лист, запашний перець, коріандр і насіння кропу (якщо свіжого немає під рукою) підходять як не можна краще.

Ну що, приступимо? :)

Сало заздалегідь покладемо в морозилку, щоб стало твердим.

Поставимо кип'ятити воду.

Картоплю очистимо. Поріжемо невеликими кубиками весь, крім однієї картоплини.

Лук Мельк narezhem, морква натерти на тертці (хоча я люблю різати її соломкою, але на тертці швидше).

Буряк вимиємо, очистимо і теж подрібнити - на тертці або ножем.

Тонкою соломкою нарізаємо болгарський перець.

І нашаткуємо капусту.

Вода zakipela? значить, солимо її і кидаємо картопля. Цілу теж кидаємо! Туди ж відправимо лавровий лист.

Спассеруем цибулю і моркву в невеликій кількості рослинного масла.

Як тільки стануть золотитися, додамо буряк і будемо обсмажувати на сильному вогні хвилин 5.

Минуло 10 хвилин після того, як ви відправили в каструлю картоплю? Пора закладати капусту!

У зажарку покладемо томатну пасту, додамо сіль і цукор. Трохи зменшимо вогонь і будемо гасити ще хвилин 5. Можна влити в сковороду трохи водички з каструлі.

Викладемо зажарку в каструлю, додамо болгарський перець, перемішаємо і будемо готувати на повільному вогні під кришкою.

А самі тим часом подрібнити часник (можна пропустити через прес) і сало. Я тру його на самій дрібній тертці або пропускаю через м'ясорубку, а ви можете подрібнити в блендері, якщо він у вас досить потужний.

Змішаємо сало з часником.

І перевіримо готовність нашої картоплини - він, яка вариться в каструлі цілком. Легко проткнув виделкою? значить, виймемо її і розімніть в пюре.

А тепер з'єднаємо з салом і перетремо до максимально однорідного стану.

Для 5 хвилин до готовності борщу заправимо його вийшла пастою, перемішаємо. Вид, який він став густий? :)

І додамо дрібно нарізану зелень.

Дамо борщу відпочити під кришкою - в ідеалі годину, але це рідко виходить:).

Розіллємо гарячий ароматний борщ по тарілках, поставимо на стіл сметанку і гірчицю. А тепер будемо їсти - і насолоджуватися! ..

Схожі рецепти