Борщ «Селянский»
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з усіма шанувальниками російської кухні відмінним варіантом, як приготувати борщ "селянський" . Він настільки наваристий, смачний і ароматний, що від нього просто неможливо відірватися!
1. М'ясо (в даному випадку свинину) вимийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. У бульйон можна покласти коріння петрушки, лавровий лист, запашний перець і овочі. Обов'язково прибирайте піну і стежте, щоб бульйон сильно не кипів.
3. Квасоля попередньо замочити і відварити.
4. Очистіть буряк, наріжте її тонкою соломкою.
5. На невелику сковороду налийте трохи олії, розігрійте його.
6. Помідори обшпарте окропом, видаліть з них шкірку. Наріжте дрібними кубиками м'якоть (також можна використовувати в рецептом приготування борщу "селянського" томат або томатну пасту).
7. Викладіть на сковороду буряк з помідорами, тушкуйте на повільному вогні.
8. Очистіть і наріжте невеликими кубиками картоплю.
9. Цибулю і моркву подрібніть.
10. Готовий бульйон процідити, доведіть до кипіння. Викладіть туди картоплю.
11. На окремій сковороді обсмажте трохи цибулю з морквою, викладіть їх в каструлю.
12. Коли картопля буде зварений приблизно наполовину, додайте в бульйон буряк з томатом і нашатковану капусту.
13. Додати сіль за смаком. Викладіть нарізане шматочками м'ясо.
14. Для 5 хвилин до готовності в каструлю викладіть подрібнене кубиками яблуко.
15. Сало подрібніть разом з часником і додайте в каструлю, вже знявши її з вогню.
16. Зелень і сметану краще додавати в кожну тарілку порційно.
17. Готовий борщ "селянський" в домашніх умовах повинен постояти під кришкою хоча б 25-35 хвилин, а вже після можна пробувати, що вийшло.
- М'ясо - 300 грам
- Буряк - 1 штука (маленька )
- Картопля - 4-5 штук
- Капуста - 1/4 штуки
- Квасоля - 100 грам
- Яблуко - 1 штука (кисле)
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 4-5 штук
- Зелень - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Крем - 1 За смаком
2. У бульйон можна покласти коріння петрушки, лавровий лист, запашний перець і овочі. Обов'язково прибирайте піну і стежте, щоб бульйон сильно не кипів.
3. Квасоля попередньо замочити і відварити.
4. Очистіть буряк, наріжте її тонкою соломкою.
5. На невелику сковороду налийте трохи олії, розігрійте його.
6. Помідори обшпарте окропом, видаліть з них шкірку. Наріжте дрібними кубиками м'якоть (також можна використовувати в рецептом приготування борщу "селянського" томат або томатну пасту).
7. Викладіть на сковороду буряк з помідорами, тушкуйте на повільному вогні.
8. Очистіть і наріжте невеликими кубиками картоплю.
9. Цибулю і моркву подрібніть.
10. Готовий бульйон процідити, доведіть до кипіння. Викладіть туди картоплю.
11. На окремій сковороді обсмажте трохи цибулю з морквою, викладіть їх в каструлю.
12. Коли картопля буде зварений приблизно наполовину, додайте в бульйон буряк з томатом і нашатковану капусту.
13. Додати сіль за смаком. Викладіть нарізане шматочками м'ясо.
14. Для 5 хвилин до готовності в каструлю викладіть подрібнене кубиками яблуко.
15. Сало подрібніть разом з часником і додайте в каструлю, вже знявши її з вогню.
16. Зелень і сметану краще додавати в кожну тарілку порційно.
17. Готовий борщ "селянський" в домашніх умовах повинен постояти під кришкою хоча б 25-35 хвилин, а вже після можна пробувати, що вийшло.