Рецепт Борщ по-чернігівськи фото

Борщ по-чернігівськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід
Борщ, Супи

Цей оригінальний рецепт приготування борщу по-чернігівськи відрізняється деякими нюансами від "класики", але ж кому коли шкодило різноманітність, а вже тим більше - таке смачне і ситне?

Цей борщ по-чернігівськи в домашніх умовах кожен день, напевно, буде складно готувати навіть самої дбайливою господині, але, як то кажуть, в особливо світлі дні, - сімейні торжества. Або приїзд друзів, - можна і побалувати як себе, так і близьких. Взагалі спочатку в борщ по-чернігівськи додавалася сушена груша, але мені особисто з кислим яблуком подобається набагато більше! Спробуйте обов'язково, цей класичний рецепт борщу по-чернігівськи зазвичай знаходить своїх шанувальників відразу ж!

  • Свинина на кісточці - 300 грам
  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Картопля - 5 штук
  • Капуста - 400 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Перецьь болгарський зелений - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Квасоля - 50 грам
  • Пшоно - 0.5 склянки
  • Зелень свіжа - 50 грам
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Сало - 100 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
борщ по-чернігівськи - фото крок 1
1. Насамперед підготуємо всі інгредієнти. Квасоля і пшоно промиваємо, і заливаємо водою.
борщ по-чернігівськи - фото крок 2
2. Всі овочі, необхідні нам, моєму, чистимо і ріжемо.
борщ по-чернігівськи - фото крок 3
3. Ставимо варитися бульйон. М'ясо, щоб швидше зварилася, краще порізати шматочками.
борщ по-чернігівськи - фото крок 4
4. Паралельно робимо зажарку. Обсмажуємо цибулю до прозорості, а потім до нього додамо буряк.
борщ по-чернігівськи - фото крок 5
5. Тепер закидаємо в сковороду моркву і зелений перець. Перемішаємо.
борщ по-чернігівськи - фото крок 6
6. Коли овочі вже досить підсмажаться, - додамо томатну пасту, і зменшимо вогонь. Тушкуємо кілька хвилин. А до бульйону в цей момент вже можна підкладати картопля, і варити до готовності.
борщ по-чернігівськи - фото крок 7
7. Знімаємо зажарку з вогню, і додаємо до борщу. Потім відразу ж - квасоля. Яблуко ріжемо часточками, як на фото, і теж кидаємо в борщ.
борщ по-чернігівськи - фото крок 8
8. Додамо нашому страві ситності, - в маленькій мисочці перетираємо разом часник і сало в ступі. Теж додаємо в каструлю.
борщ по-чернігівськи - фото крок 9
9. З пшона злити воду, трохи потовкти його в ступці, і додавати до борщу разом з капустою.
борщ по-чернігівськи - фото крок 10
10. Тепер варимо все разом, поки пшоно не збільшиться трохи в обсязі. Солимо, перчим, і додаємо рубану зелень.
борщ по-чернігівськи - фото крок 11
11. Добре перемішати, - і можна подавати!

Схожі рецепти