Борщ по-чернігівськи
(покроковий рецепт з фото)
Цей оригінальний рецепт приготування борщу по-чернігівськи відрізняється деякими нюансами від "класики", але ж кому коли шкодило різноманітність, а вже тим більше - таке смачне і ситне?
Цей борщ по-чернігівськи в домашніх умовах кожен день, напевно, буде складно готувати навіть самої дбайливою господині, але, як то кажуть, в особливо світлі дні, - сімейні торжества. Або приїзд друзів, - можна і побалувати як себе, так і близьких. Взагалі спочатку в борщ по-чернігівськи додавалася сушена груша, але мені особисто з кислим яблуком подобається набагато більше! Спробуйте обов'язково, цей класичний рецепт борщу по-чернігівськи зазвичай знаходить своїх шанувальників відразу ж!
- Свинина на кісточці - 300 грам
- Буряк - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 5 штук
- Капуста - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Перецьь болгарський зелений - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Квасоля - 50 грам
- Пшоно - 0.5 склянки
- Зелень свіжа - 50 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Сало - 100 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Насамперед підготуємо всі інгредієнти. Квасоля і пшоно промиваємо, і заливаємо водою.
2. Всі овочі, необхідні нам, моєму, чистимо і ріжемо.
3. Ставимо варитися бульйон. М'ясо, щоб швидше зварилася, краще порізати шматочками.
4. Паралельно робимо зажарку. Обсмажуємо цибулю до прозорості, а потім до нього додамо буряк.
5. Тепер закидаємо в сковороду моркву і зелений перець. Перемішаємо.
6. Коли овочі вже досить підсмажаться, - додамо томатну пасту, і зменшимо вогонь. Тушкуємо кілька хвилин. А до бульйону в цей момент вже можна підкладати картопля, і варити до готовності.
7. Знімаємо зажарку з вогню, і додаємо до борщу. Потім відразу ж - квасоля. Яблуко ріжемо часточками, як на фото, і теж кидаємо в борщ.
8. Додамо нашому страві ситності, - в маленькій мисочці перетираємо разом часник і сало в ступі. Теж додаємо в каструлю.
9. З пшона злити воду, трохи потовкти його в ступці, і додавати до борщу разом з капустою.
10. Тепер варимо все разом, поки пшоно не збільшиться трохи в обсязі. Солимо, перчим, і додаємо рубану зелень.
11. Добре перемішати, - і можна подавати!