Бомбове капустка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не знаєте, як готується бомбове капустка, я вам розповім. За цим рецептом капусту можна приготувати за кілька днів, а яка родзинка цього рецепту, розповім далі.
У кожної господині є свої рецепти приготування квашеної капусти. За
Цим рецептом виходить бомбове капустка! Журавлина виступає в ролі консерванту і відмінно замінює оцет, а за рахунок виділяється кислого соку капуста відмінно маринується.
- Капуста - 1 штук
- Морква - 2-3 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложок
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Журавлина - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - За смаком
- Чорний перець горошком - За смаком
1. Дуже люблю квашену капусту, особливо за цим рецептом. Така бомбове капустка виходить дуже смачною і корисною. Отже, беремо невеликий качан капусти, ретельно її моєму і вирізаємо качан.
2. Шаткуємо капусту у велику ємність. Для подрібнення використовуйте комбайн або шатківницю.
3. Трьом дрібно моркву і відправляємо до нашої капусті.
4. Додаємо сіль і цукор за смаком. Я зазвичай солі кладу трохи більше, ніж цукру.
5. Додаємо мед і все ретельно перемішуємо руками.
6. Тепер беремо каструлю, в якій будемо солити капустку (якщо є дубова бочка, використовуйте краще її). Викладаємо на дно лавровий лист і чорний перець горошком.
7. Викладаємо капусту і журавлину. Робимо шарами: капуста, журавлина, капуста, журавлина. Потім нам потрібно поставити капусту під гніт.
8. Накриваємо тарілкою і ставимо зверху тяжкість. Я зазвичай ставлю 3-х літрову банку з водою.
9. На наступний день проколюємо капусту для того, щоб випустити гази, а потім знову ставимо її під гніт.
10. Через три дні наша бомбове капустка готова! Щоб прискорити процес дозрівання, поставте її в тепле місце. Наприклад, до батареї.