Рецепт Бомбове капустка фото

Бомбове капустка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Морква
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення

Якщо не знаєте, як готується бомбове капустка, я вам розповім. За цим рецептом капусту можна приготувати за кілька днів, а яка родзинка цього рецепту, розповім далі.

У кожної господині є свої рецепти приготування квашеної капусти. За

Цим рецептом виходить бомбове капустка! Журавлина виступає в ролі консерванту і відмінно замінює оцет, а за рахунок виділяється кислого соку капуста відмінно маринується.

  • Капуста - 1 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложок
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Журавлина - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - За смаком
  • Чорний перець горошком - За смаком
бомбове капустка - фото крок 1
1. Дуже люблю квашену капусту, особливо за цим рецептом. Така бомбове капустка виходить дуже смачною і корисною. Отже, беремо невеликий качан капусти, ретельно її моєму і вирізаємо качан.
бомбове капустка - фото крок 2
2. Шаткуємо капусту у велику ємність. Для подрібнення використовуйте комбайн або шатківницю.
бомбове капустка - фото крок 3
3. Трьом дрібно моркву і відправляємо до нашої капусті.
бомбове капустка - фото крок 4
4. Додаємо сіль і цукор за смаком. Я зазвичай солі кладу трохи більше, ніж цукру.
бомбове капустка - фото крок 5
5. Додаємо мед і все ретельно перемішуємо руками.
бомбове капустка - фото крок 6
6. Тепер беремо каструлю, в якій будемо солити капустку (якщо є дубова бочка, використовуйте краще її). Викладаємо на дно лавровий лист і чорний перець горошком.
бомбове капустка - фото крок 7
7. Викладаємо капусту і журавлину. Робимо шарами: капуста, журавлина, капуста, журавлина. Потім нам потрібно поставити капусту під гніт.
бомбове капустка - фото крок 8
8. Накриваємо тарілкою і ставимо зверху тяжкість. Я зазвичай ставлю 3-х літрову банку з водою.
бомбове капустка - фото крок 9
9. На наступний день проколюємо капусту для того, щоб випустити гази, а потім знову ставимо її під гніт.
бомбове капустка - фото крок 10
10. Через три дні наша бомбове капустка готова! Щоб прискорити процес дозрівання, поставте її в тепле місце. Наприклад, до батареї.

Схожі рецепти