Рецепт Бобовий суп фото

Бобовий суп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Відмінний суп з суміші бобових. Ситний, поживний, ароматний. Такий суп можна варити на легкому бульйоні, наприклад, курячому або овочевому. А для додання легкого копченого аромату буде досить пари скибочок бекону.

Опис приготування:

Бобові славляться високим вмістом рослинного білка. Тому такі супи часто варять без м'яса - все одно вони виходять високопоживними. Пропоную приготувати бобовий суп і без картоплі, замінивши його коренем селери - так суп стане ще корисніше.

  • Квасоля біла - 150 мілілітрів
  • Горох - 150 мілілітрів (колотий жовтий)
  • Сочевиця червона - 150 мілілітрів
  • Горошок консервований - 250 мілілітрів
  • Селера кореневої - 150 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля пориста - 1/2 штуки
  • Бекон - 2-3 скибочок
  • Помідори в'ялені - 2-3 штук
  • Кейбер - 1 щіпка
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
бобовий суп - фото крок 1
Підготуйте бобові до варіння. Квасоля замочіть години на 3-4. Горох - якщо він цілий - замочіть на годину. Колотий горох не потребує замочування, його досить промити, як і червону сочевицю, холодною водою. Доведіть до кипіння 2 літра води або курячого бульйону і опустіть квасоля. Варіть до напівготовності, потім додайте горох. Коли горох буде майже готовий, додайте червону сочевицю. Час її варіння - близько 20 хвилин.
бобовий суп - фото крок 2
Бекон наріжте соломкою, обсмажте на олії до хрускоту і викладіть на паперову серветку. У витопився жирі злегка підрум'яньте нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і цибулю-порей.
бобовий суп - фото крок 3
Додайте нарізані кубиками кореневої селера і моркву. Смажте, помішуючи, до золотистого відтінку овочів.
бобовий суп - фото крок 4
Додати сіль вир, заправте його пасерованими овочами і дайте проваритися п'ять хвилин на слабкому вогні. Заправте суп чорним перцем, паприки і Caber, додайте петрушки. Щільно закрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися 15-20 хвилин.
бобовий суп - фото крок 5
Подавайте суп гарячим, посипавши його підсмаженим беконом. До супу подайте м'який сірий хліб або сухарики.

Схожі рецепти