Біляші зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу як приготувати біляші зі свининою на дріжджовому тесті дуже швидко і легко. Такі біляші виходять досить соковитими і м'якими. Вони прекрасно підходять до чаю і є ситної закускою.
Класичний рецепт біляшів преусматрівает просту начинку з фаршу і цибулі. Але за бажанням в цю начинку можна додати наприклад, відварені круто яйця або зелену цибулю.
Спочатку викладайте біляші в сковороду тим боком, де м'ясо відкрито. Так воно швидше прожарітся. За необхідності потрібно міняти масло в сковороді, щоб воно не прогоркает. Після обсмажування двох порцій біляшів масло краще змінити.
- Дріжджове тісто - 700 грам
- Свинина - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 200 мілілітрів (для смаження)
Підготуйте дріжджове тісто. Розділіть його на кілька грудочок і дайте постояти перед тим як розгортати. Я використовую покупне несолодке дріжджове тісто.
М'якоть свинини я змелюють в фарш на м'ясорубці. Можна брати і готовий свинячий фарш. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, а потім обсмажте на столовій ложці рослинного масла до золотистого кольору. Додайте цибулю в фарш, посоліть і поперчіть за смаком.
Дріжджове тісто розкачати кружечком, присипавши робочу поверхню борошном. Діаметр кола повинен бути приблизно 12 сантиметрів. Потім покладіть в кружечки по дві столові ложки фаршу, розподіліть по тесту і защипніть краю, щоб посередині м'ясо залишилося трохи відкритим.
Налийте рослинне масло в сковороду. Воно повинно покривати біляші хоча б на третину. Обсмажте біляші на середньому вогні до коричневого кольору.