Рецепт Безе фото

Безе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця , Яєчний білок
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти , Безе
Кількість порцій: 16
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Безе - це класичний десерт французької кухні. Його подають до чаю або кави як окрему страву. А також воно є основою або доповненням в багатьох інших десертах, наприклад, в тортах і тістечок.

Опис приготування:

Найважливіше в цьому рецепті - це не перетримати безе в духовці. Білкова маса дуже ніжна, тому може легко підгоріти. Безе може бути як повністю щільним і твердим, так і злегка вологим і тягучим всередині. Щоб дізнатися, як приготувати безе, просто прочитайте даний рецепт.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цукор - 120 грам
  • Ванілін - 3 грами
безе - фото крок 1
Візьміть сирі курячі яйця, відокремте жовтки від білків. Останні охолоджуються, помістіть в миску з високими бортиками і додайте до них цукор і ванілін.
безе - фото крок 2
Налийте в каструлю, яка більше за розміром, ніж миска з білками, трохи води. Доведіть її до кипіння, поставте в каструлю миску з білками. Нагріваючи на водяній бані, збивайте білки з цукром до пишної піни.
безе - фото крок 3
Збивати потрібно близько семи хвилин на високій потужності, щоб маса збільшилася і стала щільною. Вона повинна бути гладенькою.
безе - фото крок 4
Помістіть білкову масу в кондитерський шприц. Насадку ви можете вибрати на свій розсуд. Якщо шприца немає, то скористайтеся кулінарним мішком або звичайним пакетом, зрізавши з нього куточок.
безе - фото крок 5
Застеліть деко пергаментом для запікання. Отсадіте на нього білкову масу з кулінарного шприца. Розігрійте духовку до ста градусів і сушіть безе в ній близько півтори години.

Схожі рецепти