Рецепт Безе в мікрохвильовці фото

Безе в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця, Цукор, Цукрова пудра, Яєчний білок
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Безе

Безе в мікрохвильовці - прекрасний десерт до кави, чаю за рекордно швидкий час. Приготування безе - це, звичайно, не найпростіший процес, проте мікрохвильовка істотно його полегшує.

Ці солодкі, білі і повітряні коржі по-моєму люблять все - мої діти точно готові їсти їх цілодобово :). Смак безе, приготованого в мікрохвильовці, відрізняється від смаку тих, які робимо в духовці. Але тим не менш - це смачно і солодко :). Цей простий рецепт безе в мікрохвильовці виручав мене не раз. І коли гості практично на порозі, і коли діткам раптом солоденького захотілося. Та й як прошарок для багатьох тортиків ці печива теж дуже навіть згодяться. Робити безе стандартним методом дуже довго, однак якщо ви озбройтеся мікрохвильовкою і візьмете на замітку цей простий рецепт безе в мікрохвильовці, то прекрасний десерт ви приготуєте буквально в лічені хвилини Пробуйте, експериментуйте - і у вас все вийде!

  • Яйце - 1 штука
  • Цукрова пудра - 250-270 грам
безе в мікрохвильовці - фото крок 1
Насипаємо цукрову пудру в миску, в якій будемо готувати основу безе. Відокремлюємо білок від жовтка (жовток нам не знадобиться).
безе в мікрохвильовці - фото крок 2
Виливаємо білок в пудру і ретельно розмішуємо-розтираємо.
безе в мікрохвильовці - фото крок 3
Розтираємо приблизно 5 хвилин. У нас вийде світла і порівняно густа маса. Нічого схожого на те, що виходить при збиванні міксером.
безе в мікрохвильовці - фото крок 4
Чомусь іноді у мене виходить густа маса, а іноді немає. Не знаю, від чого це залежить. Якщо густа - просто скочується невеликі кульки і викладаємо на пергамент за розміром тарілки мікрохвильовки. Якщо маса не густа - видавлюємо за допомогою шприца або просто викладаємо ложкою на невеликій відстані. Включаємо мікрохвильовку на 1-1, 5 хвилини (у мене готові за 1 хвилину) на потужність 750 ват. Коли будете пекти перший раз - стежте за процесом. У центрі безе можуть випікатися швидше і пригоріти. Після закінчення часу не відчиняйте дверцята мікрохвильовки ще хвилинку - безе дозріють

Схожі рецепти