Bavarskiy крем
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний десерт для святкового столу, начинка для еклерів або тортів: все це про ніжний, апетитний і дуже ароматний баварський крем в домашніх умовах. Покажу вам чудовий рецепт цього крему.
Подивіться, як приготувати баварський крем. У ньому приголомшливе поєднання насиченого смаку вершків і аромату ванілі на додаток до найніжнішої текстурою. До речі, крім класичного варіанту, існують також і інші, з додаванням ягідних пюре або фруктових соків, наприклад. Якщо ви втомилися від випічки, то цей легкий і апетитних десерт просто створений для вас.
- Вершки - 300 мілілітрів
- Желатин - 14 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйце - 5 штук
- Стручок ванілі - 1 штука
- Вершки для збивання - 300 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
1. Стручок ванілі акуратно розрізати вздовж, викладіть в сотейник з вершками і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і залиште приблизно на годинку. Так вершки максимально просочаться ароматом ванілі.
2. Після стручок акуратно дістаньте і ложкою зскребете серединку. Желатин розчиніть в молоці.
3. Жовтки акуратно відокремте від білків і з'єднайте з цукром. Якщо натуральної ванілі у вас не виявилося під рукою, можете використовувати в рецепт приготування баварського крему ванільний цукор, наприклад.
4. Збийте жовтки з цукром і з'єднайте з вершками. Все як слід перемішайте і поставте на водяну баню.
5. У процесі постійно помішуйте, поки маса не почне густіти. Потім зніміть з вогню і введіть желатин.
6. Ретельно перемішайте і поставте в мисочку з льодом, щоб швидше охолодити.
7. Збийте вершки і додайте в мисочку. Ще раз все як слід перемішайте. Ось і весь секрет, як зробити баварський крем.
8. Після того, як він добре охолоне в холодильнику, їм можна начинити еклери або інші тістечка, наприклад.
9. Або ж розкласти його по склянках (або іншим формам) і відправити в холодильник. Подавати до столу десерт можна прямо в склянці або ж виклавши на тарілку, доповнивши ягодами і будь-яким соусом, наприклад.