Баранина з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Вперше це блюдо я спробувала у бабусі в селі, до слова у неї невелике господарство, а другий раз, не повірите, - у ресторані! чудове блюдо, яке дуже просто готується і супер смачне.
Записуйте, як приготувати баранину з овочами. Для такої страви краще вибирати м'ясо молодого барана, - ягняти і краще без кістки, так м'ясо буде краще зберігати в собі соки при запіканні. Рекомендую вам приготувати баранину з овочами і побалувати своїх домочадців. Даний рецепт - ідеальний вибір для святкової страви.
- Баранина - 1 кілограм
- Морква - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатний морс або соус - 250 грам
- Картопля - 750 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Овочевий бульйон - 1 Склянка
- Біле вино - 200 мілілітрів
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Очистіть моркву, промийте під проточною водою, наріжте половину моркви маленькими кубиками.
Лук також почистіть і наріжте.
Промийте ягняти і протріть паперовими рушниками. Нагрійте масло в сотейнику на високому вогні і обсмажте м'ясо з усіх боків до золотисто-коричневої скоринки.
До баранині відправте нарізаний часник, цибулю і моркву, обсмажуйте протягом 5 хвилин. Після чого в сотейник додайте борошно і помішуючи тримайте на вогні ще пару хвилин.
Влийте до ягняти вино, частина бульйону, приправте щедро сіллю і перцем. Доведіть до кипіння. Накрийте сотейник кришкою або шматочком фольги, тушкуйте в попередньо розігрітій духовці при 180 ° C близько 90 хвилин.
У великій ємності нагрійте масло, туди ж відправте другу частину моркви, картопля, овочевий бульйон, додайте трохи солі, перцю і доведіть до кипіння. Накрийте і варіть на середньому вогні до тих пір, поки овочі не стануть м'якими, близько 10 хвилин.
Порежьте пучок зеленого лука, відправте його до овочів, які провели в бульйоні вже 10 хвилин і протримаєте ще пару хвилин разом з цибулею.
Дістаньте м'ясо з духовки, оберніть його фольгою, дайте йому так відпочити при кімнатній температурі кілька хвилин і наріжте на шматочки. Подавайте з овочами. Смачного!