Бабка з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт розповість Вам, як можна приготувати бабку з шоколадом трохи швидше і смачніше, чим звичайно. Все що Вам потрібно - це звичні нам інгредієнти і трохи вільного часу!
Шоколадна бабка - варіант здобної дріжджовий випічки у вигляді перекрученої кіски. В якості начинки - шоколад, а ще можна, до речі, додати горіхи, родзинки і курагу. Встояти неможливо, простіше здатися і піти заварювати чай.
- Борошно - 450 грам
- Тепле молоко - 170 грам
- Дріжджі сухі - 15 грам
- Цукор - 75-80 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове топлене масло - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершки жирні - 1 Склянка
- Шоколадна крихта - 200-250 грам
1. У ємність насипте дріжджі і залийте їх теплим молоком. Залиште дріжджі на 7 хвилин.
В ту ж ємність додайте півсклянки борошна і 2 столові ложки цукру. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште тісто на годину при кімнатній температурі, щоб воно вирасло в обсязі.
В ту ж ємність додайте півсклянки борошна і 2 столові ложки цукру. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште тісто на годину при кімнатній температурі, щоб воно вирасло в обсязі.
2. У мисці з дріжджами збийте 2 яйця, 3 столові ложки розтопленого вершкового масла, залишилися 2 столові ложки цукру, сіль і ванільний цукор. Використовуйте гачок для змішування тіста на середній швидкості, додайте залишилися 3 склянки борошна (порційно по пів чашки). Тісто має бути ледь липким на дотик, але не повинно прилипати. Після того, як вся мука знаходиться, продовжуйте замішувати тісто на середній швидкості протягом 8-10 хвилин. Після того як ви отримали ідеальне тісто, залиште його знову під плівкою на годину-півтора збільшитися в розмірі.
3. На середньому вогні в ковшике змішайте вершки і 1/4 склянки цукру, нагрійте, не дав закипеть. Гарячі вершки влийте в шоколадну крихту. Швидко помішуйте ганаш до розчинення шоколаду.
4. Розділіть тісто на дві частини і розкачати його на поверхні, посипаною борошном. Змастіть кожну частину готовим шоколадом і скачайте в "ковбаску" .
5. Накрийте тісто плівкою і помістіть його на 15 хвилин в холодильник. Кожну "ковбаску" розділи Навпіл (але не до кінця), а після скрутіть, переплітаючи половинки. Помістіть тісто у форму для випікання і знову залиште їх на 15 хвилин вирости в обсязі.
6. Змастіть тісто вершковим топленим маслом. Випікайте булочки 30 хвилин в розігрітій до 170-180 градусів духовці.