Рецепт Бабка з шоколадом фото

Бабка з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Шоколад
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, Для дітей, Десерт, Святковий обід
Випічка, Солодке

Цей рецепт розповість Вам, як можна приготувати бабку з шоколадом трохи швидше і смачніше, чим звичайно. Все що Вам потрібно - це звичні нам інгредієнти і трохи вільного часу!

Шоколадна бабка - варіант здобної дріжджовий випічки у вигляді перекрученої кіски. В якості начинки - шоколад, а ще можна, до речі, додати горіхи, родзинки і курагу. Встояти неможливо, простіше здатися і піти заварювати чай.

  • Борошно - 450 грам
  • Тепле молоко - 170 грам
  • Дріжджі сухі - 15 грам
  • Цукор - 75-80 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове топлене масло - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Вершки жирні - 1 Склянка
  • Шоколадна крихта - 200-250 грам
бабка з шоколадом - фото крок 1
1. У ємність насипте дріжджі і залийте їх теплим молоком. Залиште дріжджі на 7 хвилин.
В ту ж ємність додайте півсклянки борошна і 2 столові ложки цукру. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште тісто на годину при кімнатній температурі, щоб воно вирасло в обсязі.
бабка з шоколадом - фото крок 2
2. У мисці з дріжджами збийте 2 яйця, 3 столові ложки розтопленого вершкового масла, залишилися 2 столові ложки цукру, сіль і ванільний цукор. Використовуйте гачок для змішування тіста на середній швидкості, додайте залишилися 3 склянки борошна (порційно по пів чашки). Тісто має бути ледь липким на дотик, але не повинно прилипати. Після того, як вся мука знаходиться, продовжуйте замішувати тісто на середній швидкості протягом 8-10 хвилин. Після того як ви отримали ідеальне тісто, залиште його знову під плівкою на годину-півтора збільшитися в розмірі.
бабка з шоколадом - фото крок 3
3. На середньому вогні в ковшике змішайте вершки і 1/4 склянки цукру, нагрійте, не дав закипеть. Гарячі вершки влийте в шоколадну крихту. Швидко помішуйте ганаш до розчинення шоколаду.
бабка з шоколадом - фото крок 4
4. Розділіть тісто на дві частини і розкачати його на поверхні, посипаною борошном. Змастіть кожну частину готовим шоколадом і скачайте в "ковбаску" .
бабка з шоколадом - фото крок 5
5. Накрийте тісто плівкою і помістіть його на 15 хвилин в холодильник. Кожну "ковбаску" розділи Навпіл (але не до кінця), а після скрутіть, переплітаючи половинки. Помістіть тісто у форму для випікання і знову залиште їх на 15 хвилин вирости в обсязі.
бабка з шоколадом - фото крок 6
6. Змастіть тісто вершковим топленим маслом. Випікайте булочки 30 хвилин в розігрітій до 170-180 градусів духовці.

Схожі рецепти