Аргентинський соус «Cimicurri»
(покроковий рецепт з фото)
Аргентинський соус "чімічуррі" - смачне і ароматне доповнення до м'ясних, рибних страв. Американські соуси звичайно гострі, цей швидше пряний, ніж пекучий, з яскравим і свіжим смаком цитрусових.
Аргентинський соус "чімічуррі" готується дуже просто, буквально за лічені хвилини. У Південній Америці кожна жінка знає, як приготувати цей соус. Інгредієнти всі доступні і в наших краях, потрібно все дрібно нарізати і змішати. Соус повинен мати виражену структуру, шматочки повинні почуватися, тому він готується вручну. "чимичурри" повинен настоятися, щоб інгредієнти перемішалися і взяли один від одного все соки і аромати. Для цього соусу потрібно брати хороше оливкова олія, зелень, в цілому, можна взяти і в сушеному вигляді, але краще все ж брати свіжі листочки. Так соус буде духмяний і соковитіше. Соус ідеально підходить до м'яса, особливо до яловичини, але до риби та птиці теж буде доречний.
- Петрушка - 1 пучок
- Орегано сушений - 2 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1/4 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1/4 склянки
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Пластівці чилі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка