Альмойшавена
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам швидкої і смачною солодкої випічки хочу запропонувати на пробу "альмойшавену" . Ця апетитна коржик, родом з Іспанії, підкорить серця і дорослих, і діток. До чаю - відмінний варіант.
Заварне тісто - основа випічки. Його готувати дуже просто, так що навіть новачок без зусиль справиться. Суміш кориці і цукру дає не тільки чудовий смак, але і приголомшливий аромат. Ще один безперечний плюс в тому, що "альмойшавена" хороша не тільки в теплому вигляді, але і в холодному. Рекомендую обов'язково повторити в домашніх умовах.
- Вода - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 130 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
1. Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти.
2. Воду з'єднаємо з вершковим маслом і поставимо на вогонь.
3. Корицю з'єднаємо з цукром.
4. Ретельно перемішайте всі однорідності.
5. Масло з водою доведіть до кипіння. Додайте щіпку солі.
6. Всипте борошно і ретельно перемішайте.
7. Трохи остудіть тісто, щоб воно стало кімнатної температури. По одному вбивайте яйця, кожен раз ретельно вимішуючи тісто.
8. Ось таке м'яке тісто вийшло.
9. Деко застеліть пергаментом і викладіть тісто. Руками розподіліть його рівним шаром.
10. Посипте рясно сумішшю цукру і кориці. Надішліть деко в розігріту духовку.
11. При температурі 190 градусів випікайте близько 30-40 хвилин. Чим товщі тісто, тим більше шаруватої буде коржик.
12. Усе, залишилося тільки трохи її остудити, нарізати довільними шматочками і подати до столу. Приємного чаювання!