Зимовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам дуже простий, але надзвичайно смачний і ароматний кекс з додаванням апельсинового джему. Ця чудова домашня випічка допоможе скрасити будь-який холодний зиязикай вечір. Пригощайтеся!
Передсвяткова атмосфера вже відчувається і з цього приводу пропоную приготувати "зиязикай" торт. Ця смачна і ароматна випічка допоможе налаштуватися на хвилю наближення новорічних свят. У тісто за бажанням можете додавати будь-які горіхи, цукати, шматочки шоколаду або суфохрукти. Все це зробить і без того чудовий кекс ще цікавіше і шляхетніше.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Крем - 120 грам
- Майонез - 60 грам
- Джем апельсиновий - 100 грам(+ 1 ст. L. Для глазурі)
- Розпушувач тіста - 12 грам
- Борошно - 300 грам
- Шоколад - 90 грам
- Вода - 10 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука(Cedra)
Підготуйте всі інгредієнти.
Збийте яйця з цукром до появи білої піни.
Додайте апельсиновий джем, сметану, майонез і 1 ст. L. Апельсинової цедри.
Перемішайте все до однорідності, додайте розпушувач і частинами введіть борошно. Муки може піти трохи більше або менше, ніж вказано. Чи не всипати всю відразу.
Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана.
Форму для випічки змастіть маслом, присипте дно і боки борошном або манкою і викладіть тісто. Розрівняйте тісто лопаткою. Випікайте при 200 градусах 30 хвилин, потім зменшіть до 180 градусів і печіть ще 15 хвилин.
Зиязикай кекс готовий. Вийміть його з духовки і трохи остудіть.
Прикрасити кекс можна на свій смак. Я пропоную приготувати ароматну шоколадну глазур. Для цього поламайте шоколад на шматочки, додайте 1 ст. L. Апельсинового джему і приблизно 0, 5 ст. L. Води. Розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Готовий кекс переверніть і покрийте ще теплою шоколадно-апельсинової глазур'ю. Зверху я натерла ще трохи апельсинової цедри і прикрасила кондитерськими прикрасами.
Нарізаємо кекс на шматочки і насолоджуємося. Смачного!