Рецепт Зимовий кекс фото

Зимовий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Апельсин
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Кекси

Хочу запропонувати вам дуже простий, але надзвичайно смачний і ароматний кекс з додаванням апельсинового джему. Ця чудова домашня випічка допоможе скрасити будь-який холодний зиязикай вечір. Пригощайтеся!

Передсвяткова атмосфера вже відчувається і з цього приводу пропоную приготувати "зиязикай" торт. Ця смачна і ароматна випічка допоможе налаштуватися на хвилю наближення новорічних свят. У тісто за бажанням можете додавати будь-які горіхи, цукати, шматочки шоколаду або суфохрукти. Все це зробить і без того чудовий кекс ще цікавіше і шляхетніше.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Крем - 120 грам
  • Майонез - 60 грам
  • Джем апельсиновий - 100 грам(+ 1 ст. L. Для глазурі)
  • Розпушувач тіста - 12 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Шоколад - 90 грам
  • Вода - 10 мілілітрів
  • Апельсин - 1 штука(Cedra)
зиязикай кекс - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
зиязикай кекс - фото крок 2
Збийте яйця з цукром до появи білої піни.
зиязикай кекс - фото крок 3
Додайте апельсиновий джем, сметану, майонез і 1 ст. L. Апельсинової цедри.
зиязикай кекс - фото крок 4
Перемішайте все до однорідності, додайте розпушувач і частинами введіть борошно. Муки може піти трохи більше або менше, ніж вказано. Чи не всипати всю відразу.
зиязикай кекс - фото крок 5
Тісто має вийти за консистенцією як густа сметана.
зиязикай кекс - фото крок 6
Форму для випічки змастіть маслом, присипте дно і боки борошном або манкою і викладіть тісто. Розрівняйте тісто лопаткою. Випікайте при 200 градусах 30 хвилин, потім зменшіть до 180 градусів і печіть ще 15 хвилин.
зиязикай кекс - фото крок 7
Зиязикай кекс готовий. Вийміть його з духовки і трохи остудіть.
зиязикай кекс - фото крок 8
Прикрасити кекс можна на свій смак. Я пропоную приготувати ароматну шоколадну глазур. Для цього поламайте шоколад на шматочки, додайте 1 ст. L. Апельсинового джему і приблизно 0, 5 ст. L. Води. Розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
зиязикай кекс - фото крок 9
Готовий кекс переверніть і покрийте ще теплою шоколадно-апельсинової глазур'ю. Зверху я натерла ще трохи апельсинової цедри і прикрасила кондитерськими прикрасами.
зиязикай кекс - фото крок 10
Нарізаємо кекс на шматочки і насолоджуємося. Смачного!

Схожі рецепти