Жульєн в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Останнім часом жульен став дуже популярний, адже приголомшливий ніжний смак цієї страви нікого не залишає байдужим. Сучасні господині роблять його на плиті, а ми приготуємо жульен в мультиварці.
Опис приготування:
Сучасна техніка набагато спростила наше життя, і тепер ми може готувати улюблені страви набагато швидше і зручніше. Хороший тому приклад цей простий рецепт жульєну в мультиварці, з яким блюдо виходить просто дивовижним, а його приготування не займає багато часу. Що стосується складу страви, то він тут, можна сказати, класичний, правда гриби в цьому рецепті приготування жульєну в мультиварці я використовувала мариновані, але найкраще взяти свіжі (або заморожені) білі грибочки.
- Куряче філе - 500 грам
- Гриби - 300-350 грам (тут мариновані)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 150 грам
- Вершки 10% - 200 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, трави сушені)
- Сіль - За смаком
Для початку ми включаємо мультиварку на режим"Жарка" (або"Випічка" ), викладаємо в чашу мультиварки борошно і обсмажуємо її, помішуючи, пару хвилин, пересипаємо поки борошно в чисту тарілку.
Далі наливаємо в чашу мультиварки трохи рослинного масла, викладаємо в нього нарізаний дрібно цибулю і смажимо його на тому ж режимі до золотистого кольору.
Після того як цибуля стане золотистим, додаємо до нього гриби, продовжуємо смажити все разом.
Промите куряче філе витираємо насухо і нарізаємо його на невеликі шматочки.
Додаємо філе до решти інгредієнтів, смажимо все, періодично помішуючи, хвилин 10-15.
Після закінчення часу наливаємо в чашу вершки і додаємо обсмажену муку, інтенсивно перемішуємо все, щоб в соусі не залишилося грудочок.
Пропускаємо часник через прес і викладаємо його в чашу, солимо і посипаємо все спеціями.
Посипаємо наша страва значним шаром тертого на крупній тертці сиру, закриваємо чашу мультиварки, режим залишаємо той же.
Приблизно через 15-20 хвилин жульен буде повністю готовий, тому ми вимикаємо мультиварку.
І приступаємо до нашого неймовірно смачного вечері. Приємного всім апетиту!