Рецепт Житній лаваш фото

Житній лаваш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Вівсянка, Крупи, Житнє борошно
На полуденок, На сніданок
Випічка

Випічка на основі житнього борошна завжди більш корисна ніж та, що на основі пшеничного. На цей раз ділюся рецептом, як приготувати житній лаваш. Завдяки цим рецептом можна урізноманітнити свій раціон.

Такий лаваш відмінно замінить або урізноманітнює хлібне меню. Його можна зробити як до звичайного, так і святкового столу. Житнє борошно грубіше пшеничного, тому випічка не вийде легкої або повітряної, проте, вона буде дуже смачна і корисна. Лаваш з житнього борошна можна подавати до перших, других страв, а також використовувати в якості основи для бутербродів.

1. У миску кладу висівки і вівсяні пластівці, щіпку солі, перемішую. Воду кип'ячу і заливаю їй вміст миски, чекаю до повного охолодження.

2. Всипаю житнє борошно і перемішую тісто, додаю заздалегідь просіяне борошно.

3. Ретельно перемішую тісто. Якщо консистенція здається трохи рідкої, то досипаю пшеничне борошно (але у мене відразу вийшло гарне тісто).

4. Тісто з миски викладаю на харчову плівку і загортаю, потім відправляю в холодильник на 1-2 годину.

5. Через відведений час поділяю тісто на 6 рівних частин.

6. Кожну частину розкочують тонко по формі кола.

7. Сковороду ставлю на вогонь, обсмажую лаваш без додавання рослинного масла близько 2 хвилин з кожного боку.

8. Готові вироби перекладаю на тарілку і подаю до столу.


  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Борошно житнє - 1/2 склянки
  • Вівсянка - 1/2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Висівки - 2 Ст. Ложки
  • Вода очищена - 1 Склянка
Такий лаваш відмінно замінить або урізноманітнює хлібне меню. Його можна зробити як до звичайного, так і святкового столу. Житнє борошно грубіше пшеничного, тому випічка не вийде легкої або повітряної, проте, вона буде дуже смачна і корисна. Лаваш з житнього борошна можна подавати до перших, других страв, а також використовувати в якості основи для бутербродів.

1. У миску кладу висівки і вівсяні пластівці, щіпку солі, перемішую. Воду кип'ячу і заливаю їй вміст миски, чекаю до повного охолодження.

2. Всипаю житнє борошно і перемішую тісто, додаю заздалегідь просіяне борошно.

3. Ретельно перемішую тісто. Якщо консистенція здається трохи рідкої, то досипаю пшеничне борошно (але у мене відразу вийшло гарне тісто).

4. Тісто з миски викладаю на харчову плівку і загортаю, потім відправляю в холодильник на 1-2 годину.

5. Через відведений час поділяю тісто на 6 рівних частин.

6. Кожну частину розкочують тонко по формі кола.

7. Сковороду ставлю на вогонь, обсмажую лаваш без додавання рослинного масла близько 2 хвилин з кожного боку.

8. Готові вироби перекладаю на тарілку і подаю до столу.

Схожі рецепти