Рецепт Житній хліб заварний фото

Житній хліб заварний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Житнє борошно
На полуденок
Випічка, Хліб

Ви любите пекти хліб вдома? Якщо так, то обов'язково додайте в скарбничку з улюбленими рецептами цей цікавий варіант. Насичений смак, чудова текстура і аромат. Спробувати хоча б раз рекомендую!

Покажу вам, як приготувати житній хліб заварний. Процес хоч і нескладний, але багатоетапний. Нам буде потрібно заварка, domashnyaya стартер, а також мед (можна замінити його цукром). Закваска належна бути готова заздалегідь, але за добу її потрібно оновити, додавши 90 грам води і борошна. Але про все розповім по порядку.

  • Житній солод - 2 Ст. Ложки (зварювання)
  • Кмин - 1 Ст. Ложка (зварювання)
  • Мелений тмин - 1 Чайна ложка (зварювання)
  • Борошно житнє - 40 грам (зварювання)
  • Вода - 130 грам (зварювання)
  • Житнє борошно - 90 грам (з 25 грам закваски)
  • Вода - 90 грам (дріжджі)
  • Житнє борошно - 200 грам (тісто)
  • Пшеничне борошно - 170 грам (тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Мед - 2 чайних ложки (тісто)
  • Вода - 170 грам (тісто)

Схожі рецепти