Житній хліб заварний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Ви любите пекти хліб вдома? Якщо так, то обов'язково додайте в скарбничку з улюбленими рецептами цей цікавий варіант. Насичений смак, чудова текстура і аромат. Спробувати хоча б раз рекомендую!
Опис приготування:
Покажу вам, як приготувати житній хліб заварний. Процес хоч і нескладний, але багатоетапний. Нам буде потрібно заварка, domashnyaya стартер, а також мед (можна замінити його цукром). Закваска належна бути готова заздалегідь, але за добу її потрібно оновити, додавши 90 грам води і борошна. Але про все розповім по порядку.
- Житній солод - 2 Ст. Ложки (зварювання)
- Кмин - 1 Ст. Ложка (зварювання)
- Мелений тмин - 1 Чайна ложка (зварювання)
- Борошно житнє - 40 грам (зварювання)
- Вода - 130 грам (зварювання)
- Житнє борошно - 90 грам (з 25 грам закваски)
- Вода - 90 грам (дріжджі)
- Житнє борошно - 200 грам (тісто)
- Пшеничне борошно - 170 грам (тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Мед - 2 чайних ложки (тісто)
- Вода - 170 грам (тісто)
1. Візьміть 25 грам закваски, "підгодуйте" її і залиште на добу. Для приготування заварки розітріть солод, Кмин і борошно, залийте гарячою водою, перемішайте. Накрийте плівкою і залиште на кілька годин.
2. Закваски в кінцевому рахунку повинно вийти 200 грам.
3. Коли всі інгредієнти готові, можна замішувати тісто. Воду влийте в закваску, додайте заварку, сіль, мед і два види борошна. Все ретельно перемішайте до однорідності (хвилин 7-10).
4. Ось таке липке тісто вийшло.
5. Скачайте його в кульку, викладіть в змащену маслом миску і залиште в теплі на 3-4 годину.
6. На расстойку піде ще 1-2 годину. Після тісто можна перекласти у форму, змастити верх водичкою і присипати при бажанні кмином.
7. Надішліть в розігріту до 250 градусів духовку на 10 хвилин, встановивши вниз деко з водою. Після знизьте температуру до 220 градусів, приберіть воду і випікайте 20 хвилин, ще 30 хвилин при температурі в 200 градусів.