Рецепт Житній хліб заварний фото

Житній хліб заварний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Ви любите пекти хліб вдома? Якщо так, то обов'язково додайте в скарбничку з улюбленими рецептами цей цікавий варіант. Насичений смак, чудова текстура і аромат. Спробувати хоча б раз рекомендую!

Опис приготування:

Покажу вам, як приготувати житній хліб заварний. Процес хоч і нескладний, але багатоетапний. Нам буде потрібно заварка, domashnyaya стартер, а також мед (можна замінити його цукром). Закваска належна бути готова заздалегідь, але за добу її потрібно оновити, додавши 90 грам води і борошна. Але про все розповім по порядку.

  • Житній солод - 2 Ст. Ложки (зварювання)
  • Кмин - 1 Ст. Ложка (зварювання)
  • Мелений тмин - 1 Чайна ложка (зварювання)
  • Борошно житнє - 40 грам (зварювання)
  • Вода - 130 грам (зварювання)
  • Житнє борошно - 90 грам (з 25 грам закваски)
  • Вода - 90 грам (дріжджі)
  • Житнє борошно - 200 грам (тісто)
  • Пшеничне борошно - 170 грам (тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Мед - 2 чайних ложки (тісто)
  • Вода - 170 грам (тісто)
житній хліб заварний - фото крок 1
1. Візьміть 25 грам закваски, "підгодуйте" її і залиште на добу. Для приготування заварки розітріть солод, Кмин і борошно, залийте гарячою водою, перемішайте. Накрийте плівкою і залиште на кілька годин.
житній хліб заварний - фото крок 2
2. Закваски в кінцевому рахунку повинно вийти 200 грам.
житній хліб заварний - фото крок 3
3. Коли всі інгредієнти готові, можна замішувати тісто. Воду влийте в закваску, додайте заварку, сіль, мед і два види борошна. Все ретельно перемішайте до однорідності (хвилин 7-10).
житній хліб заварний - фото крок 4
4. Ось таке липке тісто вийшло.
житній хліб заварний - фото крок 5
5. Скачайте його в кульку, викладіть в змащену маслом миску і залиште в теплі на 3-4 годину.
житній хліб заварний - фото крок 6
6. На расстойку піде ще 1-2 годину. Після тісто можна перекласти у форму, змастити верх водичкою і присипати при бажанні кмином.
житній хліб заварний - фото крок 7
7. Надішліть в розігріту до 250 градусів духовку на 10 хвилин, встановивши вниз деко з водою. Після знизьте температуру до 220 градусів, приберіть воду і випікайте 20 хвилин, ще 30 хвилин при температурі в 200 градусів.

Схожі рецепти