Рецепт Житній хліб з насінням фото

Житній хліб з насінням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Хочу вам сьогодні розповісти, як приготувати житній хліб з насінням: смачний, свіжий і дуже ароматний. Нам знадобиться хлібопічка, трохи насіння і цей простий рецепт пишного тесту! Спробуйте!

Опис приготування:

Перед вами рецепт приготування житнього хліба з насінням. Звичайно, насіння і родзинки можна замінювати всім, ніж побажаєте: я, наприклад, часто роблю такий хліб в італійському стилі, додаючи зелені оливки, шматочки томатів і спеції на кшталт"Італійських трав" . А можна зробити і"французький" хліб, додавши м'яту, розмарин і трохи"прованських трав" . Спробуйте і не бійтеся експериментів!

  • Борошно житнє - 250 грам
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Насіння - 100 грам
  • Ізюм - 80 грам (можна замінити горішками )
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 280 мілілітрів
житній хліб з насінням - фото крок 1
1. Змішаємо спочатку сухі компоненти: борошно двох видів, цукор, сіль і дріжджі. Потім додамо підігріту воду і масло. Перемішаємо, і нехай тісто в хлібопічці готується хвилин 10, щоб дріжджі вступили в реакцію.
житній хліб з насінням - фото крок 2
2. Далі додамо до тесту родзинки і обсмажені на сковороді насіння. Перемішаємо ретельно і в хлібопічці включаємо програму замісу на 20 хвилин.
житній хліб з насінням - фото крок 3
3. Через двадцять хвилин розрівняти руками хліб за формою, щоб він піднявся рівномірно, а не в самому несподіваному місці. І далі в режимі випічки готуємо два години, після чого накриємо рушником і на решітці потримаємо ще дві години.
житній хліб з насінням - фото крок 4
4. І ось такий виходить в результаті хлібець!

Схожі рецепти