Житній хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на тривале готування, хліб виходить шалено смачним і довго зберігає м'якість. Розповідаю, як зробити житній хліб в мультиварці.
Якщо ви хоча б раз спробуєте приготувати житній хліб в мультиварці в домашніх умовах, то купувати його вже ніколи не будете. Приготований хліб за цим рецептом і своїми руками виходить дуже смачним!
- Дріжджі - 15 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Борошно житнє - 4 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Для початку зробіть закваску: розведіть дріжджі в теплій воді, додайте цукор і 2 ст.Л борошна.
2. Поставте опару в тепле місце, щоб вона спінилася. Я готую житній хліб в мультиварці в домашніх умовах саме за цим рецептом і завжди задоволена результатом.
3. Коли закваска стане потрібної консистенції, саме час готувати основне тісто. Для цього змішайте пшеничне і житнє борошно в зазначених пропорціях, додайте 1, 5 склянки теплої води, сіль і 2 ст.Л. Рослинної олії. Замісити тісто.
4. Виходить воно досить щільної консистенції при тривалому вимішування. У мене на це пішло близько 15 хвилин.
5. Після замішування залиште його на пару годин в теплому місці. Далі - завантажте в контейнер для запікання і натисніть режим "випічка" . Після закінчення години переверніть хліб і продовжите випікання ще стільки ж. Ось такий він виходить пишний і гарний після приготування.