Рецепт Житній хліб в духовці фото

Житній хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Житнє борошно
На полуденок
Випічка, Хліб

Секрет приготування смачного домашнього хліба - в довгому замішуванні тіста і хорошою расстойке. Випечений житній хліб нагадує за смаком & Quot; Дарницький& Quot. Спробуйте приготувати.

Перед початком готування подбайте про наявність квасного сусла або хорошою закваски. Дріжджі додаються в тісто відповідно до інструкції, прописаної на упаковці. В іншому - це дуже простий рецепт приготування житнього хліба в духовці. Сподіваюся, вам сподобається!

  • Борошно житнє - 350 грам
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Квасне сусло - 1, 5 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
житній хліб в духовці - фото крок 1
Складаємо всі інгредієнти в хлібопічку або в кухонний комбайн. Замішуємо густе і липке тісто. Заміс займає 15-20 хвилин.
житній хліб в духовці - фото крок 2
Формуємо з тіста хлібці, рясно присипаємо їх борошном.
житній хліб в духовці - фото крок 3
Присипаємо деко борошном, викладаємо на нього хліб. Ставимо хліб на расстойку в холодну духовку (приблизно на 2 годину).
житній хліб в духовці - фото крок 4
Через 2 години тісто помітно підніметься. Робимо зверху невеликі надрізи, потім випікаємо хліб 30 хвилин при температурі 220 градусів. Готовий хліб має красиву рум'яної скоринки.
житній хліб в духовці - фото крок 5
Готовий хліб необхідно остудити на решітці. Смачного!

Схожі рецепти