Житній хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Секрет приготування смачного домашнього хліба - в довгому замішуванні тіста і хорошою расстойке. Випечений житній хліб нагадує за смаком & Quot; Дарницький& Quot. Спробуйте приготувати.
Перед початком готування подбайте про наявність квасного сусла або хорошою закваски. Дріжджі додаються в тісто відповідно до інструкції, прописаної на упаковці. В іншому - це дуже простий рецепт приготування житнього хліба в духовці. Сподіваюся, вам сподобається!
- Борошно житнє - 350 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Квасне сусло - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
Складаємо всі інгредієнти в хлібопічку або в кухонний комбайн. Замішуємо густе і липке тісто. Заміс займає 15-20 хвилин.
Формуємо з тіста хлібці, рясно присипаємо їх борошном.
Присипаємо деко борошном, викладаємо на нього хліб. Ставимо хліб на расстойку в холодну духовку (приблизно на 2 годину).
Через 2 години тісто помітно підніметься. Робимо зверху невеликі надрізи, потім випікаємо хліб 30 хвилин при температурі 220 градусів. Готовий хліб має красиву рум'яної скоринки.
Готовий хліб необхідно остудити на решітці. Смачного!