Житній хліб на меду
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт домашнього житнього хліба з дуже глибоким, млосним смаком. Весь секрет у меді і шматочку шоколаду. Читайте рецепт і я розповім, як приготувати до божевілля смачний хліб!
Домашній свіжоспечений житній хліб з кмином виходить дуже смачним. Тим більше, що рецепт дуже простий і з ним впорається будь-яка починаюча господиня. Мед і шоколад в основі рецепта роблять смак хліба просто незабутнім. Приступимо до процесу приготування!
- Мед - 50 грам
- Шоколад темний - 20 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Борошно житнє - 200 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Лляні насіння - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1.5 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Насіння кмину - 1 Ст. Ложка
У маленькій каструльці злегка нагрійте молоко, додайте мед і шоколад. Перемішайте. Остудіть. Суміш не повинна бути гарячою.
У велику миску просійте два види борошна, додайте дрібку солі, дріжджі і лляні насіння. Перемішайте.
Помішуючи суміш виделкою, влийте 150 мл теплої (не гарячкувати 40 °) води і молоко. Замісити тісто.
Зберіть тісто в кулю, перекладіть в чисту миску, накрийте рушником і залиште підходити на 1.5-2 годину. Тісто обомніте, скачайте в кулю і викладіть на деко на пергамент. Накрийте про залиште ще на 30 хвилин.
Посипте хліб кмином і поставте в духовку (180°) з 40-45 хвилин. Остудіть на решітці. Смачного!