Рецепт Житній хліб на меду фото

Житній хліб на меду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную рецепт домашнього житнього хліба з дуже глибоким, млосним смаком. Весь секрет у меді і шматочку шоколаду. Читайте рецепт і я розповім, як приготувати до божевілля смачний хліб!

Опис приготування:

Домашній свіжоспечений житній хліб з кмином виходить дуже смачним. Тим більше, що рецепт дуже простий і з ним впорається будь-яка починаюча господиня. Мед і шоколад в основі рецепта роблять смак хліба просто незабутнім. Приступимо до процесу приготування!

  • Мед - 50 грам
  • Шоколад темний - 20 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Борошно житнє - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Лляні насіння - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1.5 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Насіння кмину - 1 Ст. Ложка
житній хліб на меду - фото крок 1
У маленькій каструльці злегка нагрійте молоко, додайте мед і шоколад. Перемішайте. Остудіть. Суміш не повинна бути гарячою.
житній хліб на меду - фото крок 2
У велику миску просійте два види борошна, додайте дрібку солі, дріжджі і лляні насіння. Перемішайте.
житній хліб на меду - фото крок 3
Помішуючи суміш виделкою, влийте 150 мл теплої (не гарячкувати 40 °) води і молоко. Замісити тісто.
житній хліб на меду - фото крок 4
Зберіть тісто в кулю, перекладіть в чисту миску, накрийте рушником і залиште підходити на 1.5-2 годину. Тісто обомніте, скачайте в кулю і викладіть на деко на пергамент. Накрийте про залиште ще на 30 хвилин.
житній хліб на меду - фото крок 5
Посипте хліб кмином і поставте в духовку (180°) з 40-45 хвилин. Остудіть на решітці. Смачного!

Схожі рецепти