Рецепт Житні оладки з висівками фото

Житні оладки з висівками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Крупи, Житнє борошно, Висівки
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Оладки

Дуже смачні, пишні та, в той же час, щільні оладки з житнього борошна з додаванням пшеничних висівок відносяться до розряду корисної випічки. До того ж готуються вони на воді без використання дріжджів.

Так як тісто для цього виду оладок є пісним бездріжджовий, то готуються вони з найпростіших продуктів, швидко і легко. При бажанні їх можна зробити закусочними, замінивши цукровий пісок сіллю і додавши невелику кількість зелені і спецій.

  • Борошно житнє - 100 грам
  • Висівки пшеничні - 30 грам
  • Борошно пшеничне (1 сорт) - 30 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 30 грам
  • Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
  • Кислота лимонна - 0, 5 чайних ложки
житні оладки з висівками - фото крок 1
Почніть з підготовки необхідних продуктів. Враховуйте при цьому, що для випікання оладок додатково буде потрібно невелика кількість соняшникової олії.
житні оладки з висівками - фото крок 2
Вилийте воду в глибоку миску, розчиніть в ній цукор і лимонну кислоту, а потім всипте висівки і добре все перемішайте.
житні оладки з висівками - фото крок 3
Окремо підготуйте суху суміш з двох видів борошна і харчової соди, після чого всипте її при одночасному просеивании в воду з висівками.
житні оладки з висівками - фото крок 4
Добре з'єднайте всі компоненти до отримання однорідного тіста, тісто має нагадувати консистенцію жирної сметани.
житні оладки з висівками - фото крок 5
Викладайте порції тесту столовою ложкою на розігріту сковороду з соняшниковою олією. Випікайте житні оладки з двох сторін на помірному вогні.
житні оладки з висівками - фото крок 6
Подавайте готові оладки з улюбленим варенням, сметаною або медом.

Схожі рецепти