Житні оладки з висівками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні, пишні та, в той же час, щільні оладки з житнього борошна з додаванням пшеничних висівок відносяться до розряду корисної випічки. До того ж готуються вони на воді без використання дріжджів.
Так як тісто для цього виду оладок є пісним бездріжджовий, то готуються вони з найпростіших продуктів, швидко і легко. При бажанні їх можна зробити закусочними, замінивши цукровий пісок сіллю і додавши невелику кількість зелені і спецій.
- Борошно житнє - 100 грам
- Висівки пшеничні - 30 грам
- Борошно пшеничне (1 сорт) - 30 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукровий пісок - 30 грам
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Кислота лимонна - 0, 5 чайних ложки
Почніть з підготовки необхідних продуктів. Враховуйте при цьому, що для випікання оладок додатково буде потрібно невелика кількість соняшникової олії.
Вилийте воду в глибоку миску, розчиніть в ній цукор і лимонну кислоту, а потім всипте висівки і добре все перемішайте.
Окремо підготуйте суху суміш з двох видів борошна і харчової соди, після чого всипте її при одночасному просеивании в воду з висівками.
Добре з'єднайте всі компоненти до отримання однорідного тіста, тісто має нагадувати консистенцію жирної сметани.
Викладайте порції тесту столовою ложкою на розігріту сковороду з соняшниковою олією. Випікайте житні оладки з двох сторін на помірному вогні.
Подавайте готові оладки з улюбленим варенням, сметаною або медом.