Житні оладки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Якщо любите оладки і хочете при цьому урізноманітнити свої раціон, приготуйте оладки на житнього борошна, це не менш смачно, ніж на пшеничній муці, але при цьому набагато корисніше. Розповім як приготувати.
Опис приготування:
Хочете урізноманітнити свій сніданок або полуденок? Тоді приготуйте житні оладки на кефірі, це швидко, смачно і корисно. Дивіться покроковий рецепт і готуйте на здоров'я!
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно житнє - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 0, 5-1 чайних ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста влийте кефір, додайте розпушувач і сіль, розмішайте.
Всипте цукровий пісок, розмішайте.
Вбийте яйце, змішайте віночком.
Всипте житнє борошно, розмішайте, щоб не було грудочок.
Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
Смажте оладки на олії з обох сторін.
Подавайте житні оладки з тим, що любите: з варенням, зі сметаною, зі згущеним молоком. Житні оладки на кефірі виходять дуже смачні, до того ж набагато корисніше, ніж оладки, приготовані на пшеничній муці.