Житні оладки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите оладки і хочете при цьому урізноманітнити свої раціон, приготуйте оладки на житнього борошна, це не менш смачно, ніж на пшеничній муці, але при цьому набагато корисніше. Розповім як приготувати.
Хочете урізноманітнити свій сніданок або полуденок? Тоді приготуйте житні оладки на кефірі, це швидко, смачно і корисно. Дивіться покроковий рецепт і готуйте на здоров'я!
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно житнє - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 0, 5-1 чайних ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста влийте кефір, додайте розпушувач і сіль, розмішайте.
Всипте цукровий пісок, розмішайте.
Вбийте яйце, змішайте віночком.
Всипте житнє борошно, розмішайте, щоб не було грудочок.
Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
Смажте оладки на олії з обох сторін.
Подавайте житні оладки з тим, що любите: з варенням, зі сметаною, зі згущеним молоком. Житні оладки на кефірі виходять дуже смачні, до того ж набагато корисніше, ніж оладки, приготовані на пшеничній муці.