Житні булочки з цибулею в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
У століття технологій візьмемо на озброєння техніку для випічки домашнього хліба і булок. Покажу рецепт простих житніх булочок в хлібопічці. Замість цибулі можна взяти родзинки і курагу.
Щоб готові булочки мали колір, як в магазині (коричневий), додайте в тісто 1-2 ст. Ложки какао. Тоді можна буде обійтися без солоду, і булочки будуть темними.
- Житнє борошно - 150 грам
- Пшеничне борошно - 250 грам
- Вода питна - 300 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Кунжут або насіння - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції італійські - 1 Чайна ложка
У відерце хлібопічки складаємо все згідно з інструкцією. У моїй спочатку йдуть сухі продукти, а потім "мокрі" . Отже, закладаємо дріжджі сухі, цукор, сіль, спеції, борошно.
У відерце вливаємо воду, рослинна олія. Встановлюємо відерце в хлібопічку. Включаємо заміс тесту. Моє тісто замішувати на програмі 18 (45 хвилин).
Вимикаємо хлібопічку і даємо тесту піднятися добре.
Коли тісто добре піднялося, його слід обмять, додавши в тісто обсмажену цибулю. Замість цибулі можна взяти сухофрукти різні, насіння або злакові. Із загальної тесту сформувати невеликі кульки-булочки. Укласти їх на деко.
Змастіть перед випічкою булки збитим білком і посипте кунжутом. Випікати булки будемо в гарячій духовці при 200 градусах близько 15-20 хвилин.