Збита манна каша
(покроковий рецепт з фото)
Збита манна каша - не тільки відмінний десерт, але і чудовий сніданок. Вийде смачно, ситно і ароматно!
Таку кашу можна зварити з будь-яких ягід, як свіжих, так і морожених. У мене полуниця і ожина. Розморожувати їх не потрібно, відразу приступайте до приготування каші. Збита манна каша дуже схожа на мус з пишною, ніжною, повітряної консистенцією і чудовим кольором.
- Полуниця - 100 грам
- Ожина - 100 грам
- Манна крупа - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 2 грами
- Вода - 400 мілілітрів
Ягоди помийте і викладіть в каструлю. Залийте водою.
Поставте каструлю на плиту. Доведіть вміст до кипіння.
Всипте сіль і цукор. Варіть ягоди з цукром 10 хвилин.
Після ягідний відвар процідіть, доведіть до кипіння і всипте манну крупу.
Варіть манну кашу до загустіння 5-7 хвилин, постійно перемішуючи. В кінці додайте ванільний цукор або ваніль.
Приготовану манну кашу охолодіть і збийте міксером до пишноти. Каша стане набагато світліше.
Ароматна, пишна, смачна і корисна манна каша з ягодами готова.