Рецепт Заварний крем для бісквіта фото

Заварний крем для бісквіта
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
На святковий стіл
Солодке, Десерти

Чи збираєтеся робити бісквітний торт? Тоді ви повинні знати рецепт, як приготувати заварний крем для бісквіта. Його можна їсти ложками, але все ж краще використовувати для начинки або прикраси.

У готовий крем ви можете додати подрібнені горіхи, ваніль або корицю, Шоколад або какао. Готовий крем перед використанням варто гарненько охолодити. Такий крем ідеально підійде не тільки для бісквіта, а також для начинки кексів, еклерів, різноманітних тістечок.

  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Цукровий пісок - 0, 5 склянки
  • Борошно - 1/4 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Жовток - 4 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
заварний крем для бісквіта - фото крок 1
1. У миску викладіть борошно, цукровий пісок і сіль, змішайте. Додайте до них курячі жовтки. В окремому сотейнику нагрійте молоко (немає аргументів зі зворотним холодильником, а тільки до освіти по стінках дрібних бульбашок).
заварний крем для бісквіта - фото крок 2
2. Віночком змішайте вміст миски до утворення крихти.
заварний крем для бісквіта - фото крок 3
3. Налийте трохи гарячого молока і енергійно перемішайте віночком.
заварний крем для бісквіта - фото крок 4
4. Вливайте молоко тонкою цівкою і безперервно помішуйте віночком. Надішліть сотейник на вогонь і варіть крем до утворення густої маси.
заварний крем для бісквіта - фото крок 5
5. Влийте в сотейник ваніль і перемішайте віночком.
заварний крем для бісквіта - фото крок 6
6. Встановіть дрібне ситечко і процідіть через нього крем, щоб не залишалося згустків.
заварний крем для бісквіта - фото крок 7
7. Накрийте крем харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом, притисніть його до поверхні крему і остудіть, потім відправте в холодильник.
заварний крем для бісквіта - фото крок 8
8. Готовий крем використовуйте охолодженим для тортів та іншої випічки.

Схожі рецепти