Заварний крем для бісквіта
(покроковий рецепт з фото)
Чи збираєтеся робити бісквітний торт? Тоді ви повинні знати рецепт, як приготувати заварний крем для бісквіта. Його можна їсти ложками, але все ж краще використовувати для начинки або прикраси.
У готовий крем ви можете додати подрібнені горіхи, ваніль або корицю, Шоколад або какао. Готовий крем перед використанням варто гарненько охолодити. Такий крем ідеально підійде не тільки для бісквіта, а також для начинки кексів, еклерів, різноманітних тістечок.
- Молоко - 1, 5 склянки
- Цукровий пісок - 0, 5 склянки
- Борошно - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Жовток - 4 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. У миску викладіть борошно, цукровий пісок і сіль, змішайте. Додайте до них курячі жовтки. В окремому сотейнику нагрійте молоко (немає аргументів зі зворотним холодильником, а тільки до освіти по стінках дрібних бульбашок).
2. Віночком змішайте вміст миски до утворення крихти.
3. Налийте трохи гарячого молока і енергійно перемішайте віночком.
4. Вливайте молоко тонкою цівкою і безперервно помішуйте віночком. Надішліть сотейник на вогонь і варіть крем до утворення густої маси.
5. Влийте в сотейник ваніль і перемішайте віночком.
6. Встановіть дрібне ситечко і процідіть через нього крем, щоб не залишалося згустків.
7. Накрийте крем харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом, притисніть його до поверхні крему і остудіть, потім відправте в холодильник.
8. Готовий крем використовуйте охолодженим для тортів та іншої випічки.