Вершковий крем для бісквіта
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я дізналася, як приготувати вершковий крем для бісквіта. Мене здивувало, що він досить густий, адже бісквіт не зможе просочитися. Але хитрість в тому, що просочення можна готувати окремо.
Крем виходить досить солодким, тому регулюйте кількість цукру в самих бісквітних коржах і просочення для них.
Якщо ви готуєте бісквітний торт або пиріг для особливого випадку, то крем можна пофарбувати харчовими барвниками, щоб випічка з ним виглядала оригінально, по-святковому.
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3/4 склянки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Молоко - 3 склянки
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Вершки жирні - 0, 5 склянки (не менше 33%)
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Молоко змішуємо в сотейнику з цукром і сіллю, ставимо нагрівати. Поступово вводимо борошно і помішувати все віночком, щоб утворилася однорідна маса. Окремо віночком злегка збиваємо жовтки і вводимо їх до молока. Молочна маса не повинна кипіти.
Коли маса трохи загусне, вимкнемо вогонь і додамо туди ванільний екстракт і масло, ретельно перемішати.
Вершки збити міксером, щоб вони стали пишними. Коли крем трохи охолоне, введемо в нього вершки і добре перемішати.
Бісквітні коржі потрібно просочити. Для цього я використала розведений з водою і коньяком персиковий джем. Лише потім бісквіти можна перешаровуються нашим вершковим кремом.