Заварний хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще натуральної домашньої випічки? Ось хочу запропонувати вам приготувати ароматний і дуже смачний житній заварний хліб в хлібопічці в домашніх умовах.
В даному випадку рецепт приготування заварного хліба в хлібопічці передбачає використання житнього борошна, але при бажанні ви можете зробити звичайний білий хліб. В результаті виходить щільний по текстурі, але дуже смачний хлібець, який прекрасно підійде для бутербродів і перших страв.
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Вода - 330 мілілітрів
- Борошно - 550 грам(325 грамів житнього і 225 пшеничного)
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Солод - 4 Ст. Ложки
- Вода - 0.5 склянки (для заварювання )
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
1. Насамперед потрібно зайнятися основною - солодом. Заваріть його невеликою кількістю окропу, перемішайте як слід, після чого дайте йому трохи охолонути.
2. Борошно обов'язково просійте перш, ніж відправляти її в відерце.
3. Слідом за борошном в чашу хлібопічки відправте інші інгредієнти - мідь, рослинна олія, сіль, воду, дріжджі, заварений раніше солод.
4. Для аромату і більш інтенсивного смаку в даному простому рецепті заварного хліба в хлібопічці використовується коріандр. Його потрібно трохи подрібнити в ступці або кавомолці, наприклад. Також ви можете взяти і інші ароматні спеції, які вам до смаку.
5. Коли всі інгредієнти викладені, можна встановити програму і довірити далі процес техніці.
6. Про всяк випадок рекомендую в процесі заглядати, щоб тісто замішувати правильної консистенції: не надто рідке і не дуже круте.
7. Хочеться вірити, що цей нескладний варіант, як приготувати заварний хліб в хлібопічці, вам дуже сподобається.
8. Ось такий класний він вийде в результаті.