Рецепт Молочний заварний хліб фото

Молочний заварний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На обід, Для дітей
Випічка, Хліб

Думаю ніхто не буде заперечувати, що домашній хліб набагато корисніше. А вже якщо він ще й смачний, то приготувати його потрібно обов'язково. Почнемо!

Для зварних з'єднань, що розглядаються, такий хліб виходить м'яким і повітряним, більш пористим і з характерним молочним присмаком. Цей хліб можна випікати не тільки в хлібопічці, але і в звичайній духовці він прекрасно виходить. Для цього потрібно тісто замісити вручну, поставити на расстойку. Після цього сформувати буханець і покласти у змащену маслом форму. Після збільшення маси в два рази випікати в гарячій духовці при 250 градусах протягом 10 хвилин з парою, потім при 220 градусах протягом 25 хвилин або до готовності.

  • Молоко - 250 грам
  • Борошно - 350 грам
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
молочний заварний хліб - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
молочний заварний хліб - фото крок 2
Vskipyatite 120 грам молока і влийте в 40 грам борошна. Перемішайте до однорідної маси і охолодіть до кімнатної температури.
молочний заварний хліб - фото крок 3
В чашу хлібопічки влийте молоко і покладіть заварену масу.
молочний заварний хліб - фото крок 4
Всипте борошно, дріжджі, сіль і цукор.
молочний заварний хліб - фото крок 5
Встановіть режим "основний" і включіть програму.
молочний заварний хліб - фото крок 6
Після замісу залиште тісто для підйому.
молочний заварний хліб - фото крок 7
Випікайте хліб до сигналу готовності.
молочний заварний хліб - фото крок 8
Вийміть, змастіть верх рослинним маслом і прикрийте рушником до повного охолодження. Поріжте і подавайте.
молочний заварний хліб - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти