Запіканка з риби в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачно, ароматно і святково. Спробуйте ситну запіканку з риби, приготовлену в духовці.
Якщо у вас залишилася риба після обіду, то ви можете приготувати чудову запіканку з картоплею і сиром. Викладаємо у форму для запікання філе риби, зверху - смажений або варену картоплю, потім тертий сир і майонез. Запікаємо в духовці і подаємо. Смачного!
- Хек, тушка - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Майонез - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 100 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Тушку хека вимити. Обсушити. Нарізати на порційні невеликі шматочки. Посолити і поперчити. Обваляти в борошні і посмажити на сковороді.
Обсмажену рибу зняти зі сковороди, видалити велику кістку (вона легко відходить).
Відокремлене м'ясо риби викладіть у форму для запікання.
Картопля обсмажуємо на іншій сковороді до готовності. Нарізайте картопля довільно, головне, щоб всі шматочки були майже однакові, щоб час готовності у всіх співпало. Покладіть картоплю поверх риби.
Натріть на тертці твердий сир. Шар картоплі полийте тонкою цівкою майонезу. Сир Вставити, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Запікайте в гарячій духовці при 200 градусів близько 30 хвилин.
Подайте до столу гарячим.