Запіканка з риби і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам як приготувати запіканку з риби і картоплі в домашніх умовах. Рецепт простий і ясний, а запіканка смачна і ситна!
Приготувати запіканку з риби і картоплі не так складно, як здається на перший погляд. Для начинки я вибрав філе минтая, так як воно було під рукою. Ви можете використовувати будь-яку іншу рибу. Даний рецепт розрахований на те, щоб нагодувати чотирьох осіб. Так що запрошуйте на вечерю своїх рідних і близьких і вперед готувати цю смакоту!
- Картопля - 1 кілограм (очищений і крупно нарізаний)
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Горіх мускатний - 1/4 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука (очищена і крупно нарізана)
- Селера стеблової - 4 штуки (нарізаний кубиками)
- Крохмаль кукурудзяний - 1/2 Ст. Ложки
- Молоко - 2 склянки
- Сир твердий - 150 грам (тертий)
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - За смаком (нарізана)
- Минтай - 1 кілограм (філе нарізане крупно)
- Яйце - 4 штуки (зварені круто, очищені і нарізані крупно)
- Горошок зелений - 100 грам
- Спеції - 1 За смаком (сіль і перець)
Відваріть картоплю до готовності. Воду злийте. Додайте мускатний горіх і 2 столових ложки оливкової олії, сіль і перець за смаком. Далі потовчіть в пюре. Закрийте кришкою.
У глибокій сковороді гріємо 2 столових ложки оливкової олії. Обсмажте цибулю, селера і моркву. Смажити на повільному вогні до м'якості.
Змішайте кукурудзяний крохмаль та молоко. Влийте на сковороду до овочів. Доведіть до кипіння і додайте сир, гірчицю, лимонний сік і петрушку. Все перемішайте і зніміть з вогню.
Змастіть форму для запікання (обсяг 2, 5 л.) і викладіть на неї порізане філе минтая. Сіль, перець за смаком.
Викладаємо на філе горошок і яйця.
І заливаємо все соусом.
Зверху на соус викладіть картопляне пюре. Поставте блюдо в попередньо нагріту духовку на 25-30 хвилин. Температура 200 градусів. Запікати до рум'яної скоринки.
Готово!